Dagens middag – kjøttdeigpai

Kjøttdeigpai med eple – passer så godt som en lunsj- eller middagsrett. Server gjerne sammen med en frisk grønn salat.

Kjøtdeigpai med tomat og løk Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig (stekt) 1 Løk (hakket) 1-2 Tomater (i terninger) 100 Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-75 minMiddels

Kjøtdeigpai med tomat og løk Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig (stekt) 1 Løk (hakket) 1-2 Tomater (i terninger) 100 Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
400 gKjøttdeig (stekt)
1Løk (hakket)
1-2Tomater (i terninger)
100Ost (revet)

Kjøtdeigpai med tomat og løk Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig (stekt) 1 Løk (hakket) 1-2 Tomater (i terninger) 100 Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min. 10 minutter (gjerne lengre)
2 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
– Sjær tomaten i biter
– Hakk løken
3 Smelt smør i en stekepanne
– Ha i løk, kjøttdeig
– Stekes til kjøttdeigen er gjennomstekt
– Krydre med salt og pepper
4 Sett ovnen på 200 grader
5 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og

5A Forstek bunen (hvis du vil)
–  Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader)
6 Legg Kjøtdeigblandingen i paibunnen
– Legg i tomatene
–  Hell over egg- og melkeblandingen
– Topp med revet ost
7 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min.
eller til paien er gylden og egget har stivnet
200 grader; midt i ovnen,
8 Servers varm eller lunken, gjerne med en grønn salat, litt godt brød ig aioli

Kjøtdeigpai med tomat og løk Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig (stekt) 1 Løk (hakket) 1-2 Tomater (i terninger) 100 Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s