Dagens middag – Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus

Karamellisert spisskål er faktisk veldig godt som tilbehør tl en rekke retterr. Servere den sammen med løksaus og hamburgerrygg. Det blir en det skikkelig god middag! Bare prøv – skikkelig digg!

Stekt Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 6-8 Poteter 500 g Spisskål Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-420 min.Enkel

Ingredienser:

500 gHamburgerrygg
500 gSpisskål
6-8Poteter
 Grønnsaker (valgfritt)

Tips! Hvis du ikke har spisskål, kan den byttes ut med hodekål

Stekt Hamburgerrygg med karamellisert spisskål og løksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 6-8 Poteter 500 g Spisskål Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Løksaus:

2Løk (skjært i skiver)
2 ssSmør
2 ssHvetemel
4 dlMelk
 Salt og peppet

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekovnen på 200 grader, og
2 Skrell potetene, og
– La dem koke mens du lager resten ca 20 min
3 Skjær kålen i båter
– Varm smør i enildfast stekpanne på høy/middels varme
– Legg i kålen, og
– La den steke til den er blitt gylden,
– Snu den og
-La den steke til den er blitt gylden på den andre siden
– Sett panna i stekeovnen, og
– La den steke videre til den er myk og litt mørk i tuppene
4 Lag sausen:
– Rens løken og skjær den i skiver
– Sett stekepannen på middels varme
– Ha i smør og La det smelte
– Ha i løken, og
– La den steke til den er myk Ca 5min.
– Strø over hvetemelet, og
– Spe med melken mens du rører
– La sausen småkoke, mens du lager resten
Min. 5 min.
4 Sett stekepannen på middels/høy varme
– Ha i smør og
– La det smelte
– Stek skivene med hamburgerrygg
5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, karmaellisert spisskål og eventuelt kokte grønnsaker

Stekt Hamburgerrygg med rødløksaus Ingredienser: 500 g Hamburgerrygg 2 Epler 6-8 Poteter Grønnsaker (valgfritt) Løksaus: 2 Løk (skjært i skiver) 2 ss Smør 2 ss Hvetemel 4 dl Melk Salt og peppet https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s