Karamellisert spisskål er faktisk veldig godt som tilbehør tl en rekke retterr. Servere den sammen med løksaus og hamburgerrygg. Det blir en det skikkelig god middag! Bare prøv – skikkelig digg!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
500 g | Hamburgerrygg |
500 g | Spisskål |
6-8 | Poteter |
Grønnsaker (valgfritt) |
Tips! Hvis du ikke har spisskål, kan den byttes ut med hodekål

Løksaus:
2 | Løk (skjært i skiver) |
2 ss | Smør |
2 ss | Hvetemel |
4 dl | Melk |
Salt og peppet |

Slik gjør du:
1 Sett stekovnen på 200 grader, og |
2 Skrell potetene, og – La dem koke mens du lager resten ca 20 min |
3 Skjær kålen i båter – Varm smør i enildfast stekpanne på høy/middels varme – Legg i kålen, og – La den steke til den er blitt gylden, – Snu den og -La den steke til den er blitt gylden på den andre siden – Sett panna i stekeovnen, og – La den steke videre til den er myk og litt mørk i tuppene |
4 Lag sausen: – Rens løken og skjær den i skiver – Sett stekepannen på middels varme – Ha i smør og La det smelte – Ha i løken, og – La den steke til den er myk Ca 5min. – Strø over hvetemelet, og – Spe med melken mens du rører – La sausen småkoke, mens du lager resten Min. 5 min. |
4 Sett stekepannen på middels/høy varme – Ha i smør og – La det smelte – Stek skivene med hamburgerrygg |
5 Server Hamburgerryggen med kokte poteter, løksaus, karmaellisert spisskål og eventuelt kokte grønnsaker |
