Kremet tomatsaus er fantastisk godt. Servert med grillet kylling og basilikum – Ja kan det egentlig bli bedre. Hvis en ønsker en spagetti med mer sting i er det bare å øke mengden chili. Bon Appétit!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 20 + 30 min | Middels |

Ingredienser:
400-500 g | Penne (eller annen type pasta) |
300-400 g | Kyllingbryst |
Salt, pepper, olje | |
Basilikumblader. persillle (grov hakket) |
Tomatsaus:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk (liten) |
1 | Gulrot (liten) |
1 stilk | Stangselleri |
2 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, med eller uten frø) |
6 | Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske |
1 | Buljongterning (kylling eller grønnsak) |
3 dl | Melk |
1 ss | Persille (hakket) |
1 ts | Paprikapulver |
¼ ts | Sukker |
1 dl | Kremfløte |
Salt, pepper | |
Basilikum (Hakket) | |
Parmesan (revet) |

Slik gjør du:
1 Lag tomatsausen: – Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre -Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt og – Stek til løken er myk og blank ca 5 min – Tilsett gulrot, selleri og hvitløk – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Flå tomatene og hakk dem, eller bruk en boks med hermetiserte tomater – Hell dem i grønnsakene sammen med sukker buljongterning og melk – Tilsett persille, litt pepper og paprikapulver – La sausen småkoke til den får konsistens som litt tykk pastasaus, men min. 15 min hvis den blir for alt tykk tilsett litt mer melk |
2 Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. – Krydre dem med salt og pepper – Pensle dem med litt olje. – Varm ei grillpanne, eller ei stekpanne på høy varme – Grill/stek filetene i ca. 2 minutter på hver side – Slå ned varmen (sett eventuelt på lokk), og – La dem steke videre på svak varme til de er ferdig kyllingbrystene skal ha en kjernetemperatur på 65 grader – Ta dem av varmen, og – La dem hvile mens du koker pastaen |
3 Kok opp vann med salt skal være like salt som Adriaterhavet – Ha pastaen i det kokende vannet Ikke kok for lenge, Den skal være al delte altså litt hard i midten Eller kok pasten som du Husk å røre med jevne mellomrom |
6 Hell av vannet eller ta ut pastaen og – Rør inn ca 1 dl kremfløte i pasta sausen – Vend pastaen i sausen – Dryss over parmesan og grov hakket basilikum – Skjær kyllingbrystene i skiver, og – Legg dem på toppen av pastaen |
7 Serveres umiddelbart |
