I denne kaka har jeg brukt min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Men den er bakt i formkakeform, fylt med kirsebærkrem og toppet med sjokoladeglasur.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 4-6 | 1 time | Enkel/middels |
Ingredienser:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Vann (kokende) |
Fyll:
2 dl | Fløte |
Kirsebæryltetøy | |
50 g | Kokesjokolade |
Pynt (valgfritt) |

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4. Ha i smurt form 20/22 cm |
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6. Avkjøl kakebunnen på rist |
Montering: |
7 Hakk kokesjokoladen – Kok opp omtrent 40 g av fløten – Ta fløten av varmen – Tilsett sjokoladen – La det stå i 2-3 min – Rør i fløten så all sjokoladen blir oppløst |
8 Del kakebunnen i 2 |
9 Pisk resten av fløtenkremfløten til krem – Bland inn kirsebærsyltetøy |
10 Dynk bunnen godt med kirsebærsaft eller melk (valgfritt) |
11 Legg på kirsebærkremen |
12 Legg på det øverste laget |
13 Renn sjokoladen over |
14 Så kan du eventuelt pynte med hva du vil |
