Una Solsiden
Beddingen 14
7014 Trondheim
Februar 2023
På søndag lurte vi på hvor vi skulle spise lunsj. Men siden vi hadde et gavekort på Una pizzeria og bar, som snart gikk ut på dato var det vel ikke så mye å spekulere på. Vi valgte den originale Una som er lokalisert på Solsiden, rett ved siden av kjøpesenteret, Dokken og Nidelva. Da de åpnet kl 14 ankom vi tre skrubbsultne personer for å spise søndagslunsj. Siden det var søndag hadde vi ingen problem med å finne parkeringsplass og vi parkerte i parkeringshuset, og gikk de siste meterne til restauranten.
For å hoppe rett til helhetsvurderingen, trykk HER

Restauranten var så og si tom da vi ankom, så vi fikk raskt et hyggelig bord, vann og menyer. Lokalet var ganske stort med plass til mange og interiøret var enkelt og i en litt minimalistisk “industriell stil”. Det var en peis i lokalet, men den var ikke tent, til tross for at det var regn, kaldt og hustrig utenfor. Til tross for dette, fremstod lokalet både hyggelig og varm og ganske intimt. Men det kan være fordi det ikke var noen andre i restauranten enn oss og et annet parr som satt mange meter borte, og at det var talglys på bordene – som var tent.

Det var mye godt på menyene, men kjøtt og fiskeretter kunne vi ikke bestille før klokken 16. Så det så seg selv at vi måtte velge enten en forrett, pasta eller pizza. Men det sa seg egentlig selv – for vi hadde valgt denne restauranten fordi vi ville ha pasta! Ja siden det er en pizzeria burde vi muligens ha valgt pizza, men det var altså pasta vi hadde lyst på i dag. Egentlig hadde vi alle lyst på den pasta retten som het Linguine, og var beskrevet som: Fersk pasta, blåskjell, kongereker, blekksprut, kveite, hvitløk, chili, hvitvin, tomat og cherrytomater. Jeg prøvde hardt å overtale de andre til å velge noe annet så vi fikk litt variasjon i anmeldelsen. Bare en gav seg, og vi bel enige om at vi heller skulle komme tilbake en annen gang og prøve andre ting hvis pastaen var god! Så det ente opp med at vi bestilte to ulike pasta retter: Linguine og Pappardelle. Det ble vann til maten siden vi kjørte bil og skulle kjøre rett til et sykebesøk på St. Olav etterpå
Pappardelle

Papadelle bred bånd pasta. Denne var fersk og servert med en saus av ‘Nduja, kongereker, hvitløk, chili, hvitvin og cherrytomater. Nduja er en krydret, myk pølse av svinekjøtt, og den kan kjøpes på boks. Pølsa kommer vel opprinnelig fra Calabria i Sør-Italia. Pappadellen var god, det var mye saus, og det ble servert et godt brød til. Sausen hadde mye smak av ‘Nduja. Dette var en god rett, som vi spiste opp til siste rest og på god italilens vis samlet vi det siste av sausen i litt brød (scarpetta), log fikk med de aller siste dyrebare dråpene. Vi likte denne retten og var på nippet til å gi den 6 ut av seks mulig bobler, men vi synes strengt tatt at det var litt for lite kongereker. Så retten får likevel en god skåre på 5½ ut av 6 bobler.
Linguine

Linguine var på menyen enkelt og greit beskrevet som fersk pasta, blåskjell, kongereker, blekksprut, kveite, hvitløk, chili, hvitvin, tomat og cherrytomater. Det var en skikklieg god saus s smakte av tomater. Derimot trodde jeg at retten skulle være litt sterk siden det stod chili, men det var den (deverre) ikke. Den hadde tålt å bli litt spices opp. Men det var mange blåskjell og de var perfekt dampet. For å være ærlig tror jeg at det var de mest perfekte blåskjellene jeg noen gang har spist. De var silkemyke og delikate og ja, – helt perfekte. Pastaen var al dente, sausen god og brødet passet godt til – så strengt tatt kan jeg ikke annet enn å g denne retten 6 ut av 6 bobler.
Tiramisu

En av mine favoritt desserter er Tiramisu. Når en har spist så god pasta og det står tiramisu på menyen, må en jo bare bestille den. Så to av oss bestilte Tiramisu og kaffe. Kaffen var varm og god. Tiramisuen så veldig pen ut der den lå på fatet. – Det er ikke lett å få tiramisu til å se pen ut, men det gjorde den her. Det var et raust stykke og vi gledet oss sikkkelig til å bare stupe inn og nyte denne desserten. Dessverre var den ikke like god på smak – den hadde en litt utvannet smak, som om kaffen ikke hadde vært sterk nok. Det var nok heller ikke brukt alkohol i kaka, noe som er forståelig siden gjestene er i alle aldre og noen skal kjøre bil rett etter på. Det triste var at de ikke hadde gjort noe for å kompensere for dette, og dermed fremstod tiramisuen som utvannet og kjedelig. Så vi gir denne desserten en middels og kjedelig 3 ut av seks mulige bobler.
Eplekake med is
Den siste av oss bestilte Torta di Mele, som ble beskrevet som varm epleterte med vaniljeis. Siden det stod Torta i menyen forventet vi eplekake, men det var beskrivelsen bak; altså epleterte som var det korrekte. Uansett, denne desserten var skikklelig god! Eplepaien vakker å se på, den var passe varm, smakte godt av eple. Isen var slkemyk, og det var bare NAM. Vi kan ikke annet enn å gi denne desserten 6 ut av seks mulige bobler.

Helhetlig vurdering:

Dette var en fantastisk matopplevelse! Det ble satt tilbake til mange, mange søndagslunsjer med Nonna sin pasta, tomatsauser (sugo di pomodoro) og brød. God stemning og latter! Disse pastarettene skapte gode minner og lengsel etter det som en gang var. Bedre skussmål kan vel ikke noen mat få!
Det var stemningsfulle og hyggelige lokaler, til tross for et enkelt industrielt preg. Sofaen var god å sitte på, men det var en glipp mellom sofaen og veggen bak. Selvfølgelig datt en mobil ned der, og vi måtte få hjelp av en hyggelig servitør til å demontere sofaen og plukke opp mobilen. Stolene var derimot trestoler, som minnet sterkt om de stolene vi satt på, på skolen da jeg var barn. De var vonde å sitte på og det innbød ikke å sitte spesielt lenge. Vi la Jakkene og skjerfene våre på stolen som puter til slutt! Servitørene var hyggelige, hjelpsomme og vi fikk rikelig med vann – karaflene ble byttet uten at vi trengte å spørre. At i alt hadde vi en god opplevelse på UNA pizzeria og bar (Solsiden).
Vi gir UNA Solsiden 5 ut av 6 mulige bobler som en helhetsvurdering av besøket, og det blir nok ikke lenge før vi kommer tilbake.
Hva | Antall bobler |
Papadelle | 5½ |
Linguine | 6 |
Tiramisu | 3 |
Eplekake | 5 |
Service | 6 |
Atmosfære | 6 |
Interiør- sitte komfort | 2 |
Utsikt | 0 |
Selskap | 6/6 |
HELHETSVURDERING av UNA Solsiden: | 5 |



TUSEN TAKK FOR OSS!
Vi kommer snart igjen.