Gresskardagen og snart Halloween så jeg lager verdens beste gresskarpai med appelsin

Gresskarpai hører liksom høsten og halloween til. Denne greskarpaien er skikkelig god og den er toppet med pisket krem og raspet appelsinskall- NAM 🙂

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-830 min
(+ 2 timer til steking og avkjøling)
Enkel /middels

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

Ca 400 gGresskar (renset, skrelt og i biter)
3Egg
1 dlSukker
1 dlRørsukker (eller 1 dl sukker)
2 ssHvetemel
1 tsGresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær)
2 tsVaniljesukker
1 klypeSalt
1 dlFløte

NB ! Du kan erstatte Gresskarpaikrydder med ½ ts kanel og ½ ts ingefær

Topping:

2 dlFløte
1Appelsin (revet skall)

Gresskarpai med appelsin Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: Ca 400 g Gresskar (renset, skrelt og i biter) 3 Egg 1 dl Sukker 1 dl Rørsukker (eller 1 dl sukker) 2 ss Hvetemel 1 ts Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) 2 ts Vaniljesukker 1 klype Salt 1 dl Fløte Topping: 2 dl Fløte 1 Appelsin (revet skall) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min.20 minutter (gjerne lengre)
2 Kok gresskaret:
– Skjær av skallet på resskaret, og
– Rens gresskaret
Ta vare på kjernene for de kan ristes
– Skjær gresskarkjøttet i biter
– Ha det i en kasserolle
– Fyll på med vann så det så vidt dekker gresskaret
– Kok opp
– Slå ned varmen, og
– La gresskaret koke i ca 15 min
Til det er blitt mørt
– La Gresskaret renne godt av
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Lag fyllet:
– Miks gresskaret med en stavmikser
– Tilsett fløte, egg og sukker
– Rør rundt
– Tilsett resten av ingrediensene og
– Rør til alt er blandet
5 Kjevle paideigen tynt mellom plast eller to bakepapirark
– Ha den i ei paiform
– Prikk bunnen med en gaffel
– Hell i fyllet
6 Sett paien i ovnen og
– La den steke i nedre del av ovnen i ca 45 min
Eller til den er gyllenbrun
7 La paien avkjøle seg
Gjerne over natta
8 Rett før servering:
– Pisk fløten stiv
– Rasp appelsinskallet
– Fordel kremen over paien og
– Dryss over raspet appelsinskall

Leave a comment