Gresskarpai hører liksom høsten og halloween til. Denne greskarpaien er skikkelig god og den er toppet med pisket krem og raspet appelsinskall- NAM 🙂

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 | 30 min (+ 2 timer til steking og avkjøling) | Enkel /middels |

Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| Ca 400 g | Gresskar (renset, skrelt og i biter) |
| 3 | Egg |
| 1 dl | Sukker |
| 1 dl | Rørsukker (eller 1 dl sukker) |
| 2 ss | Hvetemel |
| 1 ts | Gresskarpaikrydder (eller ½ ts kanel og ½ ts ingefær) |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 klype | Salt |
| 1 dl | Fløte |
NB ! Du kan erstatte Gresskarpaikrydder med ½ ts kanel og ½ ts ingefær
Topping:
| 2 dl | Fløte |
| 1 | Appelsin (revet skall) |

Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.20 minutter (gjerne lengre) |
| 2 Kok gresskaret: – Skjær av skallet på resskaret, og – Rens gresskaret Ta vare på kjernene for de kan ristes – Skjær gresskarkjøttet i biter – Ha det i en kasserolle – Fyll på med vann så det så vidt dekker gresskaret – Kok opp – Slå ned varmen, og – La gresskaret koke i ca 15 min Til det er blitt mørt – La Gresskaret renne godt av |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Lag fyllet: – Miks gresskaret med en stavmikser – Tilsett fløte, egg og sukker – Rør rundt – Tilsett resten av ingrediensene og – Rør til alt er blandet |
| 5 Kjevle paideigen tynt mellom plast eller to bakepapirark – Ha den i ei paiform – Prikk bunnen med en gaffel – Hell i fyllet |
| 6 Sett paien i ovnen og – La den steke i nedre del av ovnen i ca 45 min Eller til den er gyllenbrun |
| 7 La paien avkjøle seg Gjerne over natta |
| 8 Rett før servering: – Pisk fløten stiv – Rasp appelsinskallet – Fordel kremen over paien og – Dryss over raspet appelsinskall |





