Lunsj på Hov restuarant Jämtli

Hov Restaurant.

Museiplan 2,

831 31 Östersund

Fredag 21 juni 2024 var vi på Jämtli for å feire mitsommarafton. Ved lunsjtider var vi skikkelig sultne og bestemte oss for å prøve ut menyen på HOVRESTAURANT.

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Vi gikk inn i restauranten og kom inn i hyggelige omgivelser. Vi ble virkelig tatt med bakover i tiden – til det glade 1900-tallet, eller sent 1800-tall. Det allerede en del folk der, og stemnigen var god.

Reklamen sier : På Restaurang Hov serveras mat och dryck med känsla och tradition“. Så som dere forstår gledet vi oss skikkelig for å prøve ut menyen:

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Etter å ha tenkt oss itt om, endte vi opp med å bestille sommersild, varmtrøkt laks og dessert.

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Sommersilden ble servert med egg, nypoteter, rømme og flatbrød. Silden smakte godt , opplegget var delikat og fristende. Det er vel ingenting å si på smakskombinasjonen sild, poteter, egg og rømme? Det smakte godt og akkurat som lovet. Det eneste vi hadde å utette på denne retten var at det var omtrent en potet for lite på fatet, og bare litt flatbrød. Vi kunne ha ønsket oss noe mer av det. Men retten var god, og smakte akkurat som lovet og forventet så vi endte opp med å gi denne retten 5 ut av seks bobler

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Den varmt røkte laksen ble servert med aspargis, rediker, rømme og nypoteter. Laksen var akkuat passe røket, Aspargesene perfekt i konsistens og rømmen var pisket opp så den var lett og luftig. Alle smakene passet godt il hverandre. Likevel var det for min del noe som skurret med denne retten. Det var arlt for mye brent smør på retten. I tillegg var det for mye laks i forhold til antallet nypoteter (3 bitte små). Til sammen medførte at retten fremstod som alt for fet, på grensen til det uspiselige. Noe som var vaedig synd for det kunne ha vært en god rett, hvis den hadde blitt servert med (mye) mindre smør og flere nypoteter eller eventuelt mindre laks. Vi endte opp med å gi denne retten 2 ut av 6 bobler.

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Desserten bestod av grillet sukkerake, 5 jordbær og mascarpone krem. Når en spiste alle elemntene sammen smakte denne desserten litt sommerlig og litt godt. Likevel, macarponekremen ble for tung, en kunne med fordel ha utelatt mascarponen her. Og kanskje de kunne ha spandert mer enn 5 jordbær. Desserten fremstod som litt vel tung, kjedelig og ikke minst stusselig. Vi beklager men vi vurderer denne desserten som middelmådig og gir den derfor 3 ut av 6 bobler.

Helhetlig vurdering:

Det var hyggelige omgivelser, god stemning blant gjestene. Servitørene var hyggelige med tydelig stresset og hadde det veldig travelt.

Maten innfridde dessverre ikke helt, men det ble oppveiet av opplevelsen av å steppe tilbake i tid og oppleve noe nytt-

Alt i alt ble dette likevel en flott opplevelse. Maten var middelmådig, atmosfæren var god prisene var realistiske, og vi hadde en skikkelig hyggelig lunsj. Vi gir HOV 4 ut av 6 mulige bobler som en helhetsvurdering av besøket. Om vi kommer tilbake er vi derimot usikker på. I tilfelle er det da mer for atmosfæren og tilbakeblikket i tid og ikke maten som lokker.

HvaAntall bobler
Sommersild5/6
Varmt røkt laks2/6
Dessert3/6
Service4/6
Atmosfære5/6
Interiør6/6
Utsikt
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av HOV:4/6

TUSEN TAKK FOR EN FLOTT TIDSREISE!

HOV RESTAURANT Museiplan 2, 831 31 Östersund Sverige bilde tatt 20240621 @heidisboble www. heidisboble.no

Leave a comment