Denne Bulgarske bønnesupper lett å lage, og den smaker skikkelig godt. I suppa kan du bruke hermetiske bønner eller bønner som du har kokt selv. Jeg bruker ofte å tilberede store porsjoner med bønner som jeg legger i fryseren, og tar opp når jeg lager denne suppe eller annet med bønner i. Men det spiller egentlig ingen rolle, i denne suppa, den blir like god uansett. Men det viktige er mynten, så ikke hopp over den!!! Bon Appétit!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30-45 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 1 | Løk (fin hakket) |
| 2 | Gulrøtter (fin hakket) |
| 2 | Paprika (rød i biter) |
| 2 | Tomater (i biter) |
| ½ – 1 ss | Olje (soya, raps e.l) |
| 1 ss | Paprikapulver |
| 8 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
| 400 g | Hvite bønner (kokte eller hermetiske) |
| 2 ts | Mynte (tørket) |
| Persille (hakket) | |
| Salt og pepper |

Slik gjør du:
| 1 Rens løk, gulrot og paprika – Finhakk løken og gulrøtter – Skjær tomat og paprika i terninger |
| 2 Varm oljen i en tykk bunnet kasserolle på middels/høy varme – Tilsett løken, og – Strø litt salt over – La den surre til den er blitt blank og myk – Tilsett gulrot og paprika og – La det surre i 3-4 min – Tilsett tomat og paprikapulver og – La det surre i ytterligere 2-3 min |
| 3 Tilsett kraft/buljong, – Kok opp, – Slå ned varmen, og – La det små koke i ca 10 min |
| 4 Hvis du bruker hermetiske bønner: Skyll de hermetiske bønnene godt under kaldt vann |
| 5 Tilsett bønner enten hermetiske eller ferdig kokte – La suppa småkoke i ca 10 min |
| 6 Tilsett mynte og persille, – Smak til med salt og pepper og – La suppa småkoke i ca 2 min |
| 7 Server suppa varm, gjerne sammen med litt godt brød |

