Noen ganger er det de små tingene som gjør den store forskjellen. Sånn som syltet rødløk. Den lille rosa godsaken som både smaker fantastisk og ser nydelig ut på tallerkenen. Jeg har fått så mange spørsmål etter bursdagsfeiringen om “den løken”, så her kommer oppskriften – som lovet!
Syltet rødløk er faktisk utrolig enkelt å lage, og det løfter nesten hva som helst. Vi hadde det som tilbehør til tacos, og det satt som et skudd sammen med alt det andre gode. Det er noe med kombinasjonen av det søtsyrlige og den milde løksmaken som bare funker. Dessuten er det litt stas å sette frem noe som både ser lekkert ut og er hjemmelaget.

Den passer til det meste – burgere, tacos, salater, smørbrød, tapas, ja, til og med på leverpostei! Jeg lager gjerne en liten krukke og har stående i kjøleskapet. Den holder seg fint i et par uker, og blir nesten bare bedre dag for dag.
Så enten du skal ha gjester, eller bare vil piffe opp hverdagsmaten litt – prøv denne. Det er så fort gjort, og du trenger bare noen få ingredienser.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2-4 | 5 min. | Enkel |
| 1-3 | Rødløk |
| 1 dl | Vann |
| 1 dl | Eddik (7%) |
| 1 dl | Sukker |

| 1 Skjær løken i tynne skiver |
| 2 Kok opp vann, sukker og eddik, og – La det koke til sukkeret er oppløst – Ta kasserollen vekk fra varmen |
| 3 Ha i rødløken – Rør rundt og – La det stå til det er avkjølt og gjerne enda lengere |






