Alidas supersaftige sjokoladekake

Dette er en oppskrift på sjokoladekake etter svigermor Alida. Det er en saftig og god kake som er holdbar i mange dager.

Alidas supersaftige sjokoladekake Ingredienser: 400 g Smør 4 ½ dl Vann 8 ss Kakao 7 dl Sukker 1 bx Rømme 8 dl Hvetemel 2 ts Natron 4 Egg Glasur: 100 g Smør 4 ss Kakao 6 ss Melk Ca. 300 g Melis Kakepynt / kakestrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake Enkel
Alidas supersaftige sjokoladekake Ingredienser: 400 g Smør 4 ½ dl Vann 8 ss Kakao 7 dl Sukker 1 bx Rømme 8 dl Hvetemel 2 ts Natron 4 Egg Glasur: 100 g Smør 4 ss Kakao 6 ss Melk Ca. 300 g Melis Kakepynt / kakestrø

Ingredienser:

400 gSmør
4 ½ dlVann
8 ssKakao
7 dlSukker
1 bxRømme
8 dlHvetemel
2 tsNatron
4Egg

Glasur:

100 gSmør
4 ssKakao
6 ssMelk
Ca. 300 gMelis
 Kakepynt / kakestrø

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av langpanna
– Smør det som ikke blir dekt av bakepapiret
2 Pisk eggene lett sammen
3 Kok opp smør, vann og kakao
4 Tilsett sukkeret og – Rør til det har løst seg opp
5 Bland inn rømme, hvetemel, natron og egg
6 Hell røren i formen, og
– Stek den i 40 – 45 min (180 grader)
7 Avkjøles på rist
8 Lag glasuren:  
– Ha smør, vann, kakao, vaniljesukker i en kasserolle, og
– Varm opp over svak varme til alt er smeltet
– Rør inn melis til en glatt glasur
9 Hell glasuren over kaka, og
– Fordel den over
– Dryss eventuelt kakepynt over
Alidas supersaftige sjokoladekake Ingredienser: 400 g Smør 4 ½ dl Vann 8 ss Kakao 7 dl Sukker 1 bx Rømme 8 dl Hvetemel 2 ts Natron 4 Egg Glasur: 100 g Smør 4 ss Kakao 6 ss Melk Ca. 300 g Melis Kakepynt / kakestrø