Amerikanske Havrekjeks med sjokoladebiter

Dette er skikkelig gode kjeks som lages på en-to-tre. Jeg synes de er aller best når de kommer rett fra ovnen, men de er selvfølgelig dagen etter også. Deigen holder seg godt noen dager i kjøleskap og den kan godt fryses.

Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 – 1840 min.Lett
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter

Ingredienser:

100 g Margarin
100 g Sukker (hvitt)
100 g Brunsukker
1 Egg
½ ts Vaniljesukker
100 g Havregryn
125 g Hvetemel
½ ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
1 ss Kakaopulver
115 g Sjokoladebiter
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g Margarin 100 g Sukker (hvitt) 100 g Brunsukker 1 Egg ½ ts Vaniljeekstrakt 100 g Havregryn 125 g Hvetemel ½ ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt 50 g Melkesjokolade - revet 115 g Sjokoladebiter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 190°C
2. Kjør havregryn i foodprosessoren til et fint pulver
3 Rør margarin og sukker lyst og luftig
( både det brune og det hvite)
4 Tilsett egget, og
– Visp til det er godt blandet
5 Tilsett de tørre ingrediensene, og
– Pisk videre
5 Rør inn sjokoladebitene
6 Trill kuler (12-18),
på størrelse med en pingpongball
7 Sett dem på en bakepapirkledd plate
– Ha ca 5 cm mellom
8 Stekes i 10 minutter
(gylden farge, ser litt uferdige ut)
– Ønsker kjeksen litt sprøere, stek litt lengre
9 La kjeksen stå på plata i 2-3 minutter,
før de settes på rist
Havrekjeks med sjokoladebiter Ingredienser: 100 g	Margarin  100 g	Sukker (hvitt) 100 g	Brunsukker 1 	Egg  ½ ts	Vaniljeekstrakt 100 g	Havregryn 125 g	Hvetemel ½ ts	Natron  ½ ts	Bakepulver  ½ ts	Salt  50 g	Melkesjokolade - revet 115 g	Sjokoladebiter