Dette er en god kake som passer til de fleste anledninger. Du kan spise denne kaken som den er uten fyll, eller den kan fylles med frukt og bær. Jeg liker å fylle den med sjokoladekrem, sidem jeg synes appelsin, kokos og sjokolade er en flott kombo.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
4 | Egg |
75 g | Sukker |
1 ½ dl | Appelsinsaft (nypresset) |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ss | Olje (nøytral) |
1 ss | Appelsinskall (raspet) |
2 ts | Bakepulver |
40 g | Kokosmel |
20 g | Rismel (eller 20 g koksmel) |
130 g | Hvetemel |
25 g | Sjokoladebiter (valgfritt) |
Sjokoladekrem:
3 dl | Kremfløte (pisket) |
150 g | Sjokolade (smeltet) |
Topping og pynt (valgfritt):
150 g | Kokesjokolade |
1 ss | Smør |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader og – Finn frem muffinsformer |
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle – Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter |
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker, – Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt. Mens det piskes på lav hastighet – La det piske videre i 1-2 minutter Til alt er godt blandet |
4 Fordel røren i 12 muffinsformer (ca 50 g pr. form) – Strø 6-7 sjokladebiter over hver |
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt |
6 Avkjøles på rist |
7 Lag sjokoladekremen: – Pisk kremfløten – Smelt sjokoladen – Rør sjokoladen inn i kremen |
8 Del kakebunnen i to – Legg sjokoladekrem i på en av halvdelene – Legg den andre halvdelen over – Smelt sjokolade og smør over vannbad og – Smør det over kaketoppen ELLER dryss melis over |
