Denne sausen bruker jeg å lage sammen med and og ris. Men den passer også godt til mye annet som blant annet kylling og kalkun.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 20 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 4 dl | Vann |
| 1 | Appelsin (saft og skall) |
| 1 dl | Limesaft (presset) |
| 1 dl | Eddik (eplesider 7%) |
| 3 ss | Soyasaus |
| ½ ts | Ingefær (malt eller fersk, finhakket) |
| 1 | Sjalottløk |
| ¼ | Chili (finhakket) |
| 3 ss | Maisenna |
| 2 ss | Vann |
Slik gjør du:
| 1 Ha vann, appelsinsaft, limejuice, eddik, og soyasaus i en kasserolle, og – Tilsett ingefær, sukker, hvitløk og chili – Kok opp på middels varme – Kok i 3 min. – Tilsett fin revet appelsinskallet – Kok opp – Fjern fra varmen, og – La den stå til du skal bruke den (min. 10 min. |
| 2 Kok opp sausen, – Slå ned varmen, – Miks sammen maisenna og vann, og – Hell den i en tynn stråle i sausen, – Kok opp mens du rører, – La sausen småkoke på lav varme i ca, 5 min., Mens du rører av og til |
| 3 Serveres varm sammen med for eksempel and og ris |

Passer godt sammen med :


