Appelsinsaus

Denne sausen bruker jeg å lage sammen med and og ris. Men den passer også godt til mye annet som blant annet kylling og kalkun.

Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-620 min.Enkel
Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

Ingredienser:

4 dlVann
1Appelsin (saft og skall)
1 dlLimesaft (presset)
1 dlEddik (eplesider 7%)
3 ssSoyasaus
½ tsIngefær (malt eller fersk, finhakket)
1Sjalottløk
¼Chili (finhakket)
3 ssMaisenna
2 ssVann

Slik gjør du:

1 Ha vann, appelsinsaft, limejuice, eddik, og soyasaus i en kasserolle, og
– Tilsett ingefær, sukker, hvitløk og chili
– Kok opp på middels varme
– Kok i 3 min.
– Tilsett fin revet appelsinskallet
– Kok opp
– Fjern fra varmen, og
– La den stå til du skal bruke den (min. 10 min.
2 Kok opp sausen,
– Slå ned varmen,
– Miks sammen maisenna og vann, og
– Hell den i en tynn stråle i sausen, – Kok opp mens du rører,
– La sausen småkoke på lav varme i ca, 5 min.,
Mens du rører av og til
3 Serveres varm sammen med for eksempel and og ris
Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

Passer godt sammen med :