Bakt gresskar med hvetekorn og quinoa, er en flott vegetarrett, Jeg bruker rømme på denne retten, men hvis en ønsker den helt fri for dyreprodukter kan en bruke veganske alternaitver for rømme i steden, slik som havrerømme, Planti e.l.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | enkel/middels |

Ingredienser:
1 | Gresskar (Butternut) |
2 ss | Olivenolje |
2 dl | Hvetekorn (kokte) |
2 dl | Quinoa (kokte) |
1 | Chili rød |
Rømme | |
Salt, pepper | |
Ristede gresskarfrø (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Legg bakepapir på et stekebrett |
2 Del gresskaret og – Ta vekk stenene De kan du lage ristede gresskarfrø av |
3 Legg gresskarskivene på stekebrettet – Skjær fine riller/ruter i gresskaret – Pensle med olje og – Strø over salt |
4 Sett gresskaret i ovnen, og – La det steke i ca 45 min Til det gresskaret er myk hele veien igjennom |
5 Kok Hvetkorn og Quinoa etter anvising på pakken Eller ca dobbelt så mye vann som frø og korn Kok i ca 15 min. |
6 Skjær chilien i skiver |
7 Legg gresskarskivene på et fat – Topp med hvetekorn, Quinoa, rømme/fetaostkrem og chiliskiver – Strø over ristede gresskarfrø eller litt (flak)salt – Kvern eventuelt over litt pepper |
8 Servere med resten av rømmen/fetaostkremen ved siden av |
