Bomann, Corina (2016), «Måneskinnshagen»

«Måneskinnshagen» er skrevet av den tyske forfatteren Corina Bomann, og ble utgitt på Cappelen Damm i 2016. Dette er den første (og mest sannsynlig den siste) boken jeg leser av Corina Bomann. Jeg var ganske spendt da jeg begynte å lese den, for jeg hadde fått den anbefalt. I tillegg hadde den fått gode kritikker, så jeg hadde STORE forventninger. Men helt ærlig, jeg syntes boka var litt stusslig – kanskje ville jeg ha likt den, den gangen den ble utgitt (2016), eller hvis jeg hadde lest den på original språket. Den inngår iallfall ikke blant mine favoritt bøker, slik det er nå.

Hvis du ønsker oppskriften på Baker Bruns Glutenfrie Eplemuffins, TRYKK HER!

Bomann, Corina (2016), «Måneskinshagen», Cappelen Damm og Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer

Boka begynner med at hovedpersonen Lilly Kaisere, som driver en antikvitetsforretning i Berlin, får en fiolin av en ukjent mann som hevder at den er hennes. Lilly som er en lett deprimert enke, dra til London for å besøke sin gode venninne Ellen. Herifra utspinner bokas historier seg: Hvem har eid fiolinen før? Og hvorfor er den Lilly sin? I boka følger vi tre historier som vi får litt hulter til bulter: Lilly, Rose og Helen og historiene utspiller seg i flere land slik som Tyskland, England, Italia og Indonesia.

Bomann, Corina (2016), «Måneskinshagen», Cappelen Damm og Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer

Det er ikke det at boka er kjedelig, i alle fall ikke hele tiden. Det er vel mer at jeg føler at jeg har lest boka, og sett filmen, mange, mange ganger før. – Ikke fordi jeg har gjort det, men fordi boka er skåret over den samme lesten som så mange bøker av denne typen, før. Det er liksom ingen originalitet igjen. Etter å ha lest de første 20 sidene, vet jeg som leser, akkurat hvordan dette vil gå! Boka er smekkfull av alle de stereotypiene og klisjeene som du kan forvente av denne typen bok Når det er sagt, må jeg si at boka hadde sine høydepunkter. Historiene til Rose og til dels hennes mor, Sumatra, likte jeg virkelig godt. Her kom karakterene virkelig til liv, historien fikk farge, og boka ble spennende og verdt å lese. – Hadde det ikke vært for disse delene om Rose, tror jeg ikke at jeg ville ha orket å lese boka ferdig. Jeg tror at forfatteren kanskje har gapt over litt for mange historier, som hun forsøker å presse inn på firehundre og femti sider, (og at boka kanskje er et hastverksarbeid – ikke vet jeg). Hadde boka bare fortalt Rose sin historie ville jeg ha elsket boka, og minst gitt den terningkast fem. Slik den faktisk fremstår, kan jeg ikke strekke meg lengre enn til et terningkast: 2

Hvis du ønsker oppskriften på Baker Bruns Glutenfrie Eplemuffins, TRYKK HER!

Bomann, Corina (2016), «Måneskinshagen», Cappelen Damm og Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer

Generelle opplysninger:

  • Forfatter:  Bomann, Corina
  • Tittel: «Måneskinnshagen»
  • Originaltittel: «Die mondscheingarten»
  • Sjanger: (Historisk)Fiksjon, chick.litt.
  • Sider: 445
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Utgitt: 2016
  • Tilegnet: Lånt på Moholt bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s