Glutenfrie eplemuffins etter oppskrift fra Baker Brun

Dette er Baker Bruns opopskrift på Glutenfrie eplemuffins. Oppskriften gir åtte små eller fire store, saftige eplemuffins.

Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8 60 min. Enkel

Ingredienser:

100 g Smør
130 g Sukker
2 Egg
170 g Glutenfritt mel
1 ½  ts Bakepulver
2 klyper Salt
2 ts Vaniljesukker
2 Epler (skrelte og delt i tynne skive)
2 ts Kanel (malt)
1 ss Sukker
  Muffinsformer

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Smelt smøret, og
– Mål opp de tørre ingrediensene
2 Visp egg og sukker til eggedosis
3 Bland sammen, og
– Visp til røren er glatt og fin
4 Skrell eplene og
– Skjær dem i tynne skiver
– Dypp dem i sukker og kanel
5 Fordel røren i muffinsformer, og
– Legg epleskivene ned i hver muffinsform
6 Stekes midt i ovnen, i ca. 15-20 min.
– Avkjøles på rist
Baker Bruns Glutenfrie eplemuffins Ingredienser 100 g Smør 130 g Sukker 2 Egg 170 g Glutenfritt mel 1 ½ ts Bakepulver 2 klyper Salt 2 ts Vaniljesukker 2 Epler (skrelte og delt i tynne skive) 2 ts Kanel (malt) 1 ss Sukker Muffinsformer
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s