Dette er Baker Bruns opopskrift på Glutenfrie eplemuffins. Oppskriften gir åtte små eller fire store, saftige eplemuffins.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
100 g | Smør |
130 g | Sukker |
2 | Egg |
170 g | Glutenfritt mel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 klyper | Salt |
2 ts | Vaniljesukker |
2 | Epler (skrelte og delt i tynne skive) |
2 ts | Kanel (malt) |
1 ss | Sukker |
Muffinsformer |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Smelt smøret, og – Mål opp de tørre ingrediensene |
2 Visp egg og sukker til eggedosis |
3 Bland sammen, og – Visp til røren er glatt og fin |
4 Skrell eplene og – Skjær dem i tynne skiver – Dypp dem i sukker og kanel |
5 Fordel røren i muffinsformer, og – Legg epleskivene ned i hver muffinsform |
6 Stekes midt i ovnen, i ca. 15-20 min. – Avkjøles på rist |


Oppskriften er fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” , og er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun.