Brød med gulrot

Dette blir skikkelige saftige Gulrotbrød som smaker godt. Det aller beste med brødet er kanskje skorpa. Den smaker helt nydelig og er sprø og fin!

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 brød 3 timer over 2 dagerMiddels

Ingredienser:

Forhev (8-12 timer før):

100 gRugmel (sammalt)
20 gByggmel (sammalt)
1 ½ dlVann
2 gGjær (på størrelse med en ert)

Kokt kli (30 min. før)

1 ½ dlVann
30 gKli

Kokt hvete (30 min. før)

1 ½ dlVann
60 gHvete (hel)

Hoveddeig :

1 kgHvetemel
½ dlRapsolje
20 gSalt (3 ts)
20 gGjær
5 dlVann
300 gGulrot (raspet)

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag rughev (8-12 timer før):
– Løs gjæra opp i vannet, og
– Rør inn bygg- og rugmel
2 Lag kokt hvete:
– Kok vann og hele hvetekorn i 5 min.
– Slå av plata, og
– La det stå og avkjøle seg til romtemperatur
2 Lag kokt kli:
– Kok opp vann og kli.
– Avkjøl romtemperatur
3 Bland sammen alle ingrediensene med unntak av gulrot, men inkludert kokt hvete, rughev og kokt kli
– Elt i 5 min (med maskin)
Eller 10 min for hånd
– Tilsett gulrot
– Elt i 5 min (med maskin)
Eller 10 min for hånd
– Dekk til bollen, og
– La deigen heve i en timer
4 Hell deigen ut på et bakebord,
– Del deigen i 3, og
– Form tre runde kuler
– La dem hvile i 10 min. under en bakeduk
5 Form runde brød
– Legg brødene på stekebrett dekket med bakepapir
– Snitt en spiral i hvert brød med en skapt kniv
– Dekk brødene med en bakeduk
– La brødene etterheve i 1-2 timer
Til dobbel størrelse
6 Stekes på 230 grader i 45 – 60 min.

Brød med gulrot Ingredienser: Forhev (8-12 timer før): 100 g Rugmel (sammalt) 20 g Byggmel (sammalt) 1 ½ dl Vann 2 g Gjær (på størrelse med en ert) Kokt kli (30 min. før) 1 ½ dl Vann 30 g Kli Kokt hvete (30 min. før) 1 ½ dl Vann 60 g Hvete (hel) 1 kg Hvetemel ½ dl Rapsolje 20 g Salt (3 ts) 20 g Gjær 5 dl Vann 300 g Gulrot (raspet) https://heidisboble.no/ @heidisboble