Brød med semulegryn

Dette er nok et av de beste brødene i min bakebok. Brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt og er et flott frokost- og matpakkebrød. Passer utmerket til gryteretter, pasta.

I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
2 120 min Lett

Ingredienser:

5 dl Semulegryn
5 dl Hvetemel
2 ts Sukker
2 ts Salt
½ pk Gjær
2 ss Olje (nøytral)
4 dl Vann (lunket)

Slik gjør du:

1 Ha alt det tørre i en bakstebolle
2 Løs opp gjæren i det lunkne vannet
3 Ha vann, gjær og olje sammen med melet
4 Elt godt – enten med maskin eller for hånd
5 Ha deigen ut på et bakebord,
del den i to og form to runde, glatte boller
6 Rull bollene i semulegryn og sett dem på et stekebrett med bakepapir
7 La bollene hvile under en kopphåndduk i 15 min.
8 Trykk brødene ned med håndflaten
(de skal bil ca 2-3 cm tykke)
9 Dekk dem med kopphåndduken og
la dem hvile i ca 60 min.
10 Skjær eller stikk et mønster i brødet
11 Stekes på 225 grader i 20 min.
12 Avkjøles på rist
I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.

Tips! Eventuelle rester bør fryses. Tines i romtemperatur og skjerpes litt i ovnen før bruk.

I går bakte jeg brød med semulegryn. Det er nok et av de beste brødene i min bakebok. Dette brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt. Det er et flott frokost- og matpakkebrød, for det smaker utrolig godt med pålegg. Passer utmerket til gryteretter, pasta og ikke minst mat fra midtøsten som for eksempel Tagine med kalkun.
Godt til frokost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s