Dette er nok et av de beste brødene i min bakebok. Brødet er enkelt å lage. Det smaker utrolig godt og er et flott frokost- og matpakkebrød. Passer utmerket til gryteretter, pasta.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
2 | 120 min | Lett |
Ingredienser:
5 dl | Semulegryn |
5 dl | Hvetemel |
2 ts | Sukker |
2 ts | Salt |
½ pk | Gjær |
2 ss | Olje (nøytral) |
4 dl | Vann (lunket) |
Slik gjør du:
1 Ha alt det tørre i en bakstebolle |
2 Løs opp gjæren i det lunkne vannet |
3 Ha vann, gjær og olje sammen med melet |
4 Elt godt – enten med maskin eller for hånd |
5 Ha deigen ut på et bakebord, del den i to og form to runde, glatte boller |
6 Rull bollene i semulegryn og sett dem på et stekebrett med bakepapir |
7 La bollene hvile under en kopphåndduk i 15 min. |
8 Trykk brødene ned med håndflaten (de skal bil ca 2-3 cm tykke) |
9 Dekk dem med kopphåndduken og la dem hvile i ca 60 min. |
10 Skjær eller stikk et mønster i brødet |
11 Stekes på 225 grader i 20 min. |
12 Avkjøles på rist |

Tips! Eventuelle rester bør fryses. Tines i romtemperatur og skjerpes litt i ovnen før bruk.
