Denne Bulgarske bønnesupper lett å lage, og den smaker skikkelig godt. I suppa kan du bruke hermetiske bønner eller bønner som du har kokt selv. Jeg bruker ofte å tilberede store porsjoner med bønner som jeg legger i fryseren, og tar opp når jeg lager denne suppe eller annet med bønner i. Men det spiller egentlig ingen rolle, i denne suppa, den blir like god uansett. Men det viktige er mynten, så ikke hopp over den!!! Bon Appétit!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30-45 min. | Enkel |

Ingredienser:
1 | Løk (fin hakket) |
2 | Gulrøtter (fin hakket) |
2 | Paprika (rød i biter) |
2 | Tomater (i biter) |
½ – 1 ss | Olje (soya, raps e.l) |
1 ss | Paprikapulver |
8 dl | Grønnsakkraft (eller buljong) |
400 g | Hvite bønner (kokte eller hermetiske) |
2 ts | Mynte (tørket) |
Persille (hakket) | |
Salt og pepper |

Slik gjør du:
1 Rens løk, gulrot og paprika – Finhakk løken og gulrøtter – Skjær tomat og paprika i terninger |
2 Varm oljen i en tykk bunnet kasserolle på middels/høy varme – Tilsett løken, og – Strø litt salt over – La den surre til den er blitt blank og myk – Tilsett gulrot og paprika og – La det surre i 3-4 min – Tilsett tomat og paprikapulver og – La det surre i ytterligere 2-3 min |
3 Tilsett kraft/buljong, – Kok opp, – Slå ned varmen, og – La det små koke i ca 10 min |
4 Hvis du bruker hermetiske bønner: Skyll de hermetiske bønnene godt under kaldt vann |
5 Tilsett bønner enten hermetiske eller ferdig kokte – La suppa småkoke i ca 10 min |
6 Tilsett mynte og persille, – Smak til med salt og pepper og – La suppa småkoke i ca 2 min |
7 Server suppa varm, gjerne sammen med litt godt brød |
