Dette er min variant av «Cæsarsalat», eller kanskje ikke. Mulig den ikke kan kalles Cæsarsalat, siden jeg hverken bruker kylling eller bacon, mens svinefilet, som jeg marinerte med hvitløk og urter. Jeg brukte persille, oregano, sitronmelisse – men du kan bruke de urtene du liker best, eller ingen i det hele tatt, eller du kan bruke ferdig stekt svinefilet.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 60 min | Enkel – middels |
Ingredienser:
900 g | Svinefilet |
3 fedd | Hvitløk (knuste) |
Urter (friske) | |
2 ss | Olivenolje |
1 ts | Sitron |
2 -3 hoder | Hjertesalat |
Loff (i terninger) | |
½ pose | Pinjekjerner |
250 g | Cherrytomater |
50 g | Parmesan (raspet) |
Salt, pepper |
Dressing:
2 | Eggeplommer (romtempererte) |
1ts | Sennep (dijon) |
2 fedd | Hvitløk |
2 | Ansjosfileter (store, hakket) |
½ | Sitron (saft) |
3 ss | Parmesan (fint raspet) |
2 ss | Olivenolje |
1 dl | Olje (nøytral) |
Salt, kajennepepper |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 150 grader – Hakk hvitløken og urtene i litt olivenolje – Pensle svinefileten med hvtløksmarinaden – Stek svinefileten på panna så den får fin skorpe – Sett den så inn i stekeovnen, og stek den ferdig (68 grader) – La den hvile i min. 10 min. før du skjærer i den |
2 Sett stekeovnen på 200 grader – Riv opp loffen i biter, legg dem på oljet stekebrett – Dryss over olivenolje og salt – Stek i ca 10-15 min. til gylden |
3 Rist pinjekjernene |
4 Vask salaten og del den opp i biter |
5 Del tomatene i to |
6 Lag dressingen: – Ha alt unntatt oljen i en bolle – Visp alt godt sammen. – Visp oljen inn i blandingen i en tynn stråle – Smak til med salt og kajennepepper Alternativt: Ha alt i en smal beholder og kjør med stavmikseren |
7 Vend salaten i dressingen |
8 Anrett salaten på tallerkener : – Legg på svinefilet, brødkrutonger, tomater – Dryss over parmesan og pinjekjerner – Kvern eventuelt svart pepper over |
9 Server gjerne med focaccia eller annet godt brød (for oppskrift på forcaccia, TRYKK HER) |

Tips! Bruk et steketermometer når du steker svinefileten. Sett det på 65 grader. Ta fileten ut av ovnen og la det hvile i min 10 minutter (da vil temperaturen stige til 68 grader), blir perfekt hver eneste gang.