Da jeg var lita var cottage cheese en skikkelig populært. Det er kanskje derfor det er cottage cheese i denne oppskriften fra 70–tallet. Cottage cheesen gjør nok rundstykkene litt ekstra saftige og gode.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 30 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør |
5 dl | Melk (skummet) |
50 g | Gjær |
1 bx | Cottage cheese |
1 ½ ts | Salt |
1 kg | Hvetemel (ca 17 dl) |
Egg (til pensling) | |
Valmuefrø (ti lpynt) |

Slik gjør du:
1. Smelt smøret, – Tilsett melken og – Varm til 37 grader – Ha melkeblandingen i en bakebolle |
2. Tilsett gjæren, og – La den stå i 3-5 min. – Rør rundt så all gjæren løser seg opp |
3. Tilsett cottage cheese – Tilsett mel, sukker og salt NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften |
4. Elt i 5 til 7 minutter |
5. La deigen heve under et fuktig klede i ca 60 minutter, til dobbel størrelse |
6. Hell deigen ut på et bakebord – Del den i ca 30 emner (alt etter hvor store rundstykker du vil ha) – Form emnene til rundstykker – Legg dem i bakepapirkledde stekeplater |
7. Sett stekeovnen på 225 grader |
8. La rundstykkene etterheve i 20- 30 min. |
9. Pensle toppen med sammenvispet egg, og – Strø over valmuefrø |
10. Stekes til de er gylne 12-15 minutter (på 225 grader) |
11. Avkjøles på rist |
Hvis heller vil bake noen andre rundstykker trykk på linken ved siden av eller under bildet:
