Cottage cheese rundstykker

Da jeg var lita var cottage cheese en skikkelig populært. Det er kanskje derfor det er cottage cheese i denne oppskriften fra 70–tallet. Cottage cheesen gjør nok rundstykkene litt ekstra saftige og gode.

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca 30 3 timer Enkel

Ingredienser:

50 gSmør
5 dlMelk (skummet)
50 gGjær
1 bxCottage cheese
1 ½ tsSalt
1 kgHvetemel (ca 17 dl)
  
 Egg (til pensling)
 Valmuefrø (ti lpynt)

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)
Frokost med Cottage cheese rundstykker og Lyse rundstykker med rug

Slik gjør du:

1. Smelt smøret,
– Tilsett melken og
– Varm til 37 grader
– Ha melkeblandingen i en bakebolle
2. Tilsett gjæren, og
– La den stå i 3-5 min.
–  Rør rundt så all gjæren løser seg opp
3. Tilsett cottage cheese
– Tilsett mel, sukker og salt
NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften
4. Elt i 5 til 7 minutter
5. La deigen heve under et fuktig klede i ca 60 minutter, til dobbel størrelse
6. Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i ca 30 emner
(alt etter hvor store rundstykker du vil ha)
– Form emnene til rundstykker
– Legg dem i bakepapirkledde stekeplater
7. Sett stekeovnen på 225 grader
8. La rundstykkene etterheve i 20- 30 min.
9. Pensle toppen med sammenvispet egg, og
– Strø over valmuefrø
10. Stekes til de er gylne 12-15 minutter
(på 225 grader)
11. Avkjøles på rist

Hvis heller vil bake noen andre rundstykker trykk på linken ved siden av eller under bildet:

Lyse rundstykker med cottage cheese i deigen Ingredienser: 50 g Smør 5 dl Melk (skummet) 50 g Gjær 1 bx Cottage cheese 1 ½ ts Salt 1 kg Hvetemel (ca 17 dl) Egg (til pensling) Valmuefrø (ti lpynt)