Crostini med pære og honningristede valnøtter

Crostini er verdens enkleste fingermat, og skikkelig godt. Disse med med pære og honningristede valnøtter går fort unna – så vær på den sikre siden og flere enn du tror er nok.

Crostini med pære og honningristede valnøtter Ingredienser 8 skiver Baguette (skjært på skrått eller rett) 400 g Brie/blåmuggost/snøfrisk 1 Pære 1 dl Valnøtter 1 ½ ss Honning Rosmarin (frisk, grovhakket) Flak salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12 crostinis15 minEnkel

Ingredienser:

12 skiverBaguette (skjært på skrått eller rett)
400 gBrie/blåmuggost/snøfrisk
1-2Pærer
1 dlValnøtter
1 ½ ssHonning
 Rosmarin (frisk, grovhakket)
 Flak salt

Tips! Hvis du bruker Snøfrisk eller en annen ferskost – kan du rive pæren og blande den direkte i osten, før du smører den på crostininene

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader,
– Og legg bakepapir på en stekeplate
2 Del baguetten i skiver
– Legg de på stekeplata, og
– Stek skivene i stekeovnen til de blir sprø
Ca 10 min.
3 Varm en stekepanne til middels/høy varme
– Tilsett valnøttene, og
– Rist dem
4 Rør inn honning honning og
– La den den smelte
5 Ta stekepannen av varmen, og
– Tilsett rosmarin og flaksalt
6 Skjær osten i skiver,
– Skjær pæren i tynne skiver
7 Legg en skive pære på hver crostin,
– Legg på en skive ost
– Toppes med valnøttene,
– Strø over rosmarin

Oppskrift på flere typer crostinis:

Crostini med pære og honningristede valnøtter Ingredienser 8 skiver Baguette (skjært på skrått eller rett) 400 g Brie/blåmuggost/snøfrisk 1 Pære 1 dl Valnøtter 1 ½ ss Honning Rosmarin (frisk, grovhakket) Flak salt https://heidisboble.no/ @heidisboble