Crostini er verdens enkleste fingermat, og skikkelig godt. Disse med med pære og honningristede valnøtter går fort unna – så vær på den sikre siden og flere enn du tror er nok.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 crostinis | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
12 skiver | Baguette (skjært på skrått eller rett) |
400 g | Brie/blåmuggost/snøfrisk |
1-2 | Pærer |
1 dl | Valnøtter |
1 ½ ss | Honning |
Rosmarin (frisk, grovhakket) | |
Flak salt |
Tips! Hvis du bruker Snøfrisk eller en annen ferskost – kan du rive pæren og blande den direkte i osten, før du smører den på crostininene
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader, – Og legg bakepapir på en stekeplate |
2 Del baguetten i skiver – Legg de på stekeplata, og – Stek skivene i stekeovnen til de blir sprø Ca 10 min. |
3 Varm en stekepanne til middels/høy varme – Tilsett valnøttene, og – Rist dem |
4 Rør inn honning honning og – La den den smelte |
5 Ta stekepannen av varmen, og – Tilsett rosmarin og flaksalt |
6 Skjær osten i skiver, – Skjær pæren i tynne skiver |
7 Legg en skive pære på hver crostin, – Legg på en skive ost – Toppes med valnøttene, – Strø over rosmarin |
Oppskrift på flere typer crostinis:
