Cupcakes med kakestrø

Det å ha kakestrø inni cupcakesene, er en morsom detalj, men det går helt fint å lage disse gode cupcakesene uten.

Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
24 – 30 40 min.Enkel
Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

Ingredienser:

150 gSmør (romtemperert)
1 dlOlje (nøytral)
5 dlSukker
3Egg (romtemperert)
2Eggeplommer (romtemperert)
1 ssVaniljeekstrakt (eller -sukker)
2 ½ tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
2 ½ dlKefir (romtemperert)

Topping og pynt:

100 gSmør
250 gPhiladelphiaost (eller Mascarpone
1 ssVaniljesukker
500 gMelis
 Kakestrø
 Lys og ballonger
Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader, og
– Finn frem muffinsformer
2 Rør sammen sukker og smør,
– Til det blir en myk masse
– Tilsett oljen og
– Pisk til blandingen er luftig
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver
– Tilsett hvetemel og melk litt om gangen
– Rør inn noen ss med kakestrø
4 Fyll muffinsformer ca ¾ opp med røra
5 Stek i ca. 15-20 min,  
(Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om de er ferdig – da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg) NB ikke stek en for lenge for da vil de bli tørre
6 Avkjøles på rist
7 Lag frostingen:
– Ha osten og smøret i en bolle, og
– Visp til det er mykt og kremete
– Tilsett vanilje sukker
– Bland godt
– Tilsett melisen gradvis, mens du visper
– Fortsett til alt er blandet
– Smak eventuelt til med mer vaniljesukker
8 Sprøyt frostingen på helt avkjølte cupcakes, og
– Pynt med for eksempel kakestrø, lys og ballonger
Cupcakes med kakestrø (til heidisboble 1 år) Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Topping og pynt: 100 g Smør 250 g Philadelphiaost (eller Mascarpone 1 ss Vaniljesukker 500 g Melis Kakestrø Lys og ballonger