Dampede buns

Dampede buns kan fylles med kjøtt og grønnsaker.

Dampede buns Ingredienser 1 ts Tørrgjær 500 g Hvetemel 1 ½ ss Sukker ½ ts Salt 2 dl Vann ½ dl Melk 1 ss Olje 1 ss Eddik (sushi 1 ts Bakepulver
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
18 buns 5 timer Middels

Ingredienser

1 ts Tørrgjær
500 g Hvetemel
1 ½ ss Sukker
½ ts Salt
2 dl Vann
½ dl Melk
1 ss Olje
1 ss Eddik (sushi
1 ts Bakepulver

Slik gjør du:

1. Bland sammen:
1 ts av sukkeret, 1 dl av vannet og tørrgjæren,
– La den stå i 1-2 min.,
– Rør rundt til alt er oppløst
2 I en bakebolle, bland sammen Hvetemel, sukker og salt
– I en annen bland sammen vann, melk, olje og eddik
– Bland inn gjærblandingen
– Tilsett dette til melet, og
– Rør sammen til en deig
Det er mulig du trenger litt mer vann
– Kna deigen i 7-10 min. eller til den er helt glatt
– Ha deigen i en smurt bolle,
– Legg over en bløt klut, og
– La den heve i 2 timer eller til dobbel størrelse
3 Ha deigen ut på bakebordet, og
– Trykk den ned,
– Strø over 1 ts bakepulver, og –
Kna den i 5 min.
4 Rull deigen til en pølse, og
– Del den i 18 like store emner (ca. 3 x 3 cm)
– Rull emnene til boller, og
– La dem hvile i 2-3 minutter
5 Kjevle ut hver av bollene til ovaler,
Ca. 3-4 mm tykk
– Pensle hver av ovalene med litt olje, og
– Pensle en spisepinne med olje
– Plasser spisepinnen i midten av ovalen
– Brett deigen over
– Trekk spisepinnen forsiktig ut
6 Lag 18 firkanter av bakepapir, og
– Legg en bun på hver av dem,
– Dekkes med et fuktig kjøkkenhåndkle,
– Settes lunt, og
– La dem stå og etterheve i 90 min.
Til dobbel størrelse
7 Varm opp en stor stimer, og
– Stim bunsene i 8 min. eller til de har hevet
Du må stime i flere omganger
Spises varm fylt med kjøtt og grønsaker
Dampede buns Ingredienser 1 ts Tørrgjær 500 g Hvetemel 1 ½ ss Sukker ½ ts Salt 2 dl Vann ½ dl Melk 1 ss Olje 1 ss Eddik (sushi 1 ts Bakepulver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s