Delfiakake

Delfiakake er skikkelig mektig, men det er bare et absolutt “must” når det kommer til jul og julefeiring. Den er utrolig populær både blant de voksne og ikke minst blandt barna.

Delfiakake  Ingredienser  2 pl	Kokesjokolade 4 ss	Sterk kaffe 250 g	Delfiafett 2 	Egg  2-3 ss	Sukker ½ pk	Søt kjeks (Per) 100 g	Marsipan 1 pose	Geletopper  https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake30 min. (+ tid til å stivne)Enkel

Ingredienser:

2 plKokesjokolade
4 ssSterk kaffe
250 gDelfiafett
2Egg
2-3 ssSukker
½ pkSøt kjeks (Per)
100 gMarsipan
1 poseGeletopper
Non-stopp (valgfritt)

Delfiakake Ingredienser 2 pl Kokesjokolade 4 ss Sterk kaffe 250 g Delfiafett 2 Egg 2-3 ss Sukker ½ pk Søt kjeks (Per) 100 g Marsipan 1 pose Geletopper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kle en avlang brødform med matpapir
2 Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl
3 Smelt Delfiafettet over svak varme
4 Pisk egg og sukker til eggedosis
5 Tilsett sjokoladen til eggedosisen, og bland godt
6 Tilsett Delfiafettet forsiktig:
– Litt om gangen, under stadig omrøring
– Rør godt så det blir en jevn og fin røre
7 Legges lagvis i formen med kjeks, marsipan og geletopper
8 Pyntes med 2 rekke med geletopper, eller
med non-stopp og geletopper
9 Settes kjølig til den er stiv og serveres i små tynne skiver
10 Oppbevares kjølig

Delfiakake Ingredienser 2 pl Kokesjokolade 4 ss Sterk kaffe 250 g Delfiafett 2 Egg 2-3 ss Sukker ½ pk Søt kjeks (Per) 100 g Marsipan 1 pose Geletopper https://heidisboble.no/ @heidisboble