Edderkoppkjeks III – Oreo

Edderkoppkjeks laget etter oppskrift på Oreokjeks – med deilig fyll i midten!

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Ingredienser:

225 g Smør (smeltet og avkjølt)
150 g Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt)
1 Egg
200 g Hvetemel
100 g Kakao
1 ts Salt
½ ts Bakepulver

Fyll:

100 g Smør (mykt)
4 dl Melis
1 ss Melk
2 ts Vaniljesukker
1 knivsodd Salt

Pynt (øyne og føtter):

Lakrissnører
Marsipan eller fondant
Konditorfarge (svart)

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Slik gjør du:

1 Smelt sjokoladen over vannbad
– Smelt og avkjøl smøret
2 Rør smør og sukker mykt,
– Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade
– Tilsett egget, og
-Rør til alt er godt blandet
3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver,
– Bland melblandingen inn i smørblandingen
(Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen)
– La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time
4A Pakk deigen inn i plast og
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer,
Eller
. 4B Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie
– Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm)
– Plasser pølsa i enden av plasten, og
– Rull plasten godt rundt pølsa.
– Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast
(pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter)
5 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 A Ha deigen ut på et bakebord, og
– Kjevle deigen tynt,
– Stikk ut rundinger ca. 3- 5 cm
alt etter hvor store du vil ha edderkoppene
Eller:
6 B Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom  
7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller
Til kjeksen er fast å ta på
– Avkjøles på stekebrettet
8 Lag fyllet:
– Rør smøret i mikseren i ½ min.
Til det er helt mykt
– Tilsett melisen og vaniljen, og
– Rør til blandingen er luftig og myk
9 Klipp lakrissnørene i passe lengder
10 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks,
– Stikk inn 3 lakrislengder på hver side av kjeksen
6 lengder til sammen
– Legg en annen kjeks over,
(bunnen ned)
– Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene
– Gjenta til alle kjeksene er fylt
10 Farg litt marsipan svart
– Trill små kuler av hvit marsipan
– Trill mindre kuler av svart marsipan
– Plasser to hvite kuler på hver kjeks,
– Plasser en svart kule i hver hvite
så edderkoppene får øyne

Edderkoppkjeks - Oreo Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt https://heidisboble.no/

Andre oppskrifter på edderkoppkjeks: