Enkel Eplekake med melis og nøtter

Eplekake er en av en av mine favoritter – men da skal det være skikkelig med epler i muffinsene. Denne eplekaken har jeg laget som en formkake, med raspede epler. Den er toppet med melis og ristede nøtter. – Nøttene er rester fra jula. epler og nøtter passer godt sammen, og da var det en ypperlig sjanse til å få brukt opp nøttene også.

Hvis du vil heller vil bake eplemuffins – trykk HER

Enkel eplekake med melis og nøtter Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (raspet eller finhakket) Topping: Melis Sitron Kremost Nøtter (ristet og hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-81 timeEnkel

Ingredienser:

120 gMargarin
120 gSukker (brunt)
60 gSukker (hvit)
2Egg (store)
1 dlMelk
200 gHvetemel
1 tsNatron
1 tsKanel
¼ tsMuskatnøtt
4 dlEpler (raspet eller finhakket)

Topping:

Melis
Sitron
Kremost
Nøtter (ristet og hakket)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Rasp eplene eller hakk dem i små biter
– Smør en brødform
2 Visp smør og sukker lyst og luftig
– Tilsett eggene
Et om gangen, og
– Rør til alt er godt blandet
– Vend de øvrige ingrediensene
3 Hell det i brødformen
– Stekes i ca 25 min
4 Avkjøles på rist
5 Rist nøttene på varm tørr panne
– Hakk dem
6 Rør melis, sitron og kremost
7 Hell over melis og
– Strø nøttene over