Eplemuffins med karamelltopping

Deilige muffins med smak av eple, kanel og karamell

Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (finhakket) Karamelltopping: 120 g Smør 200 g Sukker (brunt) 3 dl Kremfløte 1 plate Gelatin


PorsjonerTidVanskelighetsgrad
183 timerEnkel

Ingredienser:

120 gMargarin
120 gSukker (brunt)
60 gSukker (hvit)
2Egg (store)
1 dlMelk
200 gHvetemel
1 tsNatron
1 tsKanel
¼ tsMuskatnøtt
4 dlEpler (finhakket)
Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (finhakket) Karamelltopping: 120 g Smør 200 g Sukker (brunt) 3 dl Kremfløte 1 plate Gelatin

Karamelltopping:

120 gSmør
200 gSukker (brunt)
3 dlKremfløte
1 plateGelatin
Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (finhakket) Karamelltopping: 120 g Smør 200 g Sukker (brunt) 3 dl Kremfløte 1 plate Gelatin

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Sett muffinsformer på stekebrett eller muffinsbrett – Hakk eplene i små biter
2 Visp smør og sukker lyst og luftig
– Tilsett eggene Et om gangen, og
– Rør til alt er godt blandet
– Vend de øvrige ingrediensene
3 Fylles i muffinsformer og Stekes i ca 25 min
4 Avkjøle på rist
5 Lag toppingen:
– Smelt smøret i en liten kasserolle
– Tilsett sukker og 4 ss fløte
– Rør til sukkeret har løst seg opp, og
– La det småkoke i ca 2 min.
– Ta kasserollen av platen og
– La blandingen avkjøles i min. 30 min
(hvis den er for varm, smelter kremen)
– Legg gelatinen i kaldt vann
(ca. 5 – 10 min.)
– Pisk fløten til krem
– Pisk forsiktig inn den avkjølte karamellen
– Løs opp gelatinen i 2-3 ss varmt (kokt) vann
– Visp inn gelatinbladet
– Fyll toppingen i en sprøytepose e.l., og
– La den stå litt i kjøleskapet
6  Pynt muffinsene med toppingen

Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (finhakket) Karamelltopping: 120 g Smør 200 g Sukker (brunt) 3 dl Kremfløte 1 plate Gelatin