Eplepai enkelt og greit!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 1 ½ time | Enkel |
Ingredienser:
Paibunnen:
| 150 g | Smør |
| ⅓ cup | Sukker (0.8 dl) |
| ½ ts | Vaniljeekstrakt |
| 1 | Egg |
| 2 cups | Hvetemel (5.5 dl) |
| ½ ts | Bakepulver |
| 1 knivsodd | Salt |
Fyll & Tilbeør
| 3 – 4 dl | Eplemos, for oppskrift, trykk HER |
| 2 ½ dl | Vaniljesaus, for oppskrift , trykk HER |
| Iskrem (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 200 grader – Lag Eplemos, for oppskrift, trykk HER eller ta den opp fra fryseren (ferdig kjøpt eplemos kan også brukes) |
| 2 Lag paibunnen: – Bland sammen mel, salt og bakepulver – Rør smør, sukker og vanilje hvitt og luftig – Tilsett egget – Vend inn melblandingen – Kna forsiktig sammen til deigen er fast – Pakk deigen inn i plast, og – La den hvile i kjøleskapet i ca. 60 min. |
| 3 Lag vaniljesausen, for oppskrift , trykk HER |
| 4 Etter 60 min.: – Kjevle ut deigen – Legg den i paiformene – Trykk den forsiktig mot kantene – Renskjær kanter, og – Prikk bunnen med en gaffel (- Dekk den med bakepapir, og – Fyll på litt ris) – Stekes 12-15 min. Til bunnene er lyse brune og sprø (- Fjern bakepapir og ris) – La paibunnen avkjøle seg på rist |
| 5 Servering: – Ta paiene ut av formen, eller Hvis du har fine former kan paien bare bli i formen – Fyll paien med eplemos – Hell vaniljesausen i ei mugge – Server! |

Tips! Til denne paien kan du godt bruke både ferdigkjøpt eplemos på glass, og vaniljesaus. Så mye enklere kan det vel ikke bli
FYLL & TILBEHØR:



