Eplepai – enkel

Eplepai enkelt og greit!

Eplepai - enkel  Ingredienser:  Paibunnen:  150 g	Smør ⅓ cup	Sukker (0.8 dl) ½ ts	Vaniljeekstrakt 1	Egg 2 cups	Hvetemel (5.5 dl) ½ ts	Bakepulver  1 knivsodd	Salt   Fyll & Tilbeør 3 - 4 dl	Eplemos 2 ½ dl	Vaniljesaus
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
6 1 ½ time Enkel

Ingredienser:

Paibunnen:

150 g Smør
⅓ cup Sukker (0.8 dl)
½ ts Vaniljeekstrakt
1 Egg
2 cups Hvetemel (5.5 dl)
½ ts Bakepulver
1 knivsodd Salt

Fyll & Tilbeør

3 – 4 dl Eplemos, for oppskrift, trykk HER
2 ½ dl Vaniljesaus, for oppskrift , trykk HER

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
Lag Eplemos, for oppskrift, trykk HER
eller ta den opp fra fryseren
(ferdig kjøpt eplemos kan også brukes)
2 Lag paibunnen:
– Bland sammen mel, salt og bakepulver
– Rør smør, sukker og vanilje hvitt og luftig
– Tilsett egget
– Vend inn melblandingen
– Kna forsiktig sammen til deigen er fast
– Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i ca. 60 min.
3 Lag vaniljesausen, for oppskrift , trykk HER
4 Etter 60 min.:
– Kjevle ut deigen
– Legg den i paiformene
– Trykk den forsiktig mot kantene
– Renskjær kanter, og
– Prikk bunnen med en gaffel
(- Dekk den med bakepapir, og
– Fyll på litt ris)
– Stekes 12-15 min.
Til bunnene er lyse brune og sprø
(- Fjern bakepapir og ris)
– La paibunnen avkjøle seg på rist
5 Servering:
– Ta paiene ut av formen, eller
Hvis du har fine former kan paien bare bli i formen
– Fyll paien med eplemos
– Hell vaniljesausen i ei mugge
– Server!
Eplepai - enkel Ingredienser: Paibunnen: 150 g Smør ⅓ cup Sukker (0.8 dl) ½ ts Vaniljeekstrakt 1 Egg 2 cups Hvetemel (5.5 dl) ½ ts Bakepulver 1 knivsodd Salt Fyll & Tilbeør 3 - 4 dl Eplemos 2 ½ dl Vaniljesaus

Tips! Til denne paien kan du godt bruke både ferdigkjøpt eplemos på glass, og vaniljesaus. Så mye enklere kan det vel ikke bli

FYLL & TILBEHØR:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s