Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte
Fastelavensboller
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 12 2 timer Enkel
     

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun

Ingredienser

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
1 Egg (sammenvispet)
  Kremfløte

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Deigen til fastelavnsbollene Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte
Deigen til fastelavnsbollene
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 12 mindre emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
8 Sett bollene til etterheving  i ca. 45 min.
9 Sett ovnen på 225 grader
10 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg
12 Pisk fløten med litt sukker
– Tilsett litt bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem
13 Del bollene i to, fyll dem med krem og
– Dryss melis på toppen
Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s