Dette er en god indisk rett. Hemmeligheten her er å koke inn sausen ganske mye før du tilsetter fisken, for den avgir ganske mye væske når den trekkes. Sausen blir kremet og god og er i utgangspunktet er ganske mild. Beholder du derimot frøene i chilien blir den sterkere.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 30 min | enkel |
Ingredienser:
750 g | Fisk (hvit og fast) |
1 ss | Ghee (eller olje) |
2 | Løk (skivet) |
2 fedd | Hvitløk (presset) |
2 | Chili (røde med eller uten frø, hakket) |
1 ts | Gurkemeie |
8 | Karriblader |
5 dl | Kokosmelk |
½ – 1 ts | Salt |
Karriblader eller koriander til pynt |
Tips! Du bestemmer styrken selv på denne retten, om du tar vekk frøene i chilien blir den mild. Beholder du frøene blir den sterkere.

Slik gjør du:
1 Del fisken opp i passe store stykker, – Tørk den godt – Rens løk og hvitløk – Skjær løken i skiver – Hakk chilien |
2 Varm ghee i en tykkbunnet kasserolle – Tilsett løken, og – La den koke til den er myk og blank |
3 Tilsett hvitløk. Karriblader, gurkemeie og chili – Rør det sammen på middels varme i ca 1 min |
4 Tilsett Kokosmelk og salt – La det hele småkoke i ca 20- 25 min Uten lokk |
5 Tilsett fisken – La den trekke rundt kokepunktet i ca 12 min. |
6 Toppes med koriander eller karriblader, og Server gjerne sammen med koksris og eller nanbrød |
