Fisk i kokosmelk

Dette er en god indisk rett. Hemmeligheten her er å koke inn sausen ganske mye før du tilsetter fisken, for den avgir ganske mye væske når den trekkes. Sausen blir kremet og god og er i utgangspunktet er ganske mild. Beholder du derimot frøene i chilien blir den sterkere.

Fisk kokosmelk Ingredienser: 750 g Fisk (hvit og fast) eller Scampi (rå) 1 ss Ghee (eller olje) 2 Løk (skivet) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 Chili (røde med eller uten frø, hakket) 1 ts Gurkemeie 8 Karriblader 5 dl Kokosmelk ½ - 1 ts Salt Karriblader (til pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 30 minenkel

Ingredienser:

750 gFisk (hvit og fast)
1 ssGhee (eller olje)
2Løk (skivet)
2 feddHvitløk (presset)
2Chili (røde med eller uten frø, hakket)
1 tsGurkemeie
8Karriblader
5 dlKokosmelk
½ – 1 tsSalt
Karriblader eller koriander til pynt

Tips! Du bestemmer styrken selv på denne retten, om du tar vekk frøene i chilien blir den mild. Beholder du frøene blir den sterkere.

Fisk kokosmelk Ingredienser: 750 g Fisk (hvit og fast) eller Scampi (rå) 1 ss Ghee (eller olje) 2 Løk (skivet) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 Chili (røde med eller uten frø, hakket) 1 ts Gurkemeie 8 Karriblader 5 dl Kokosmelk ½ - 1 ts Salt Karriblader (til pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Del fisken opp i passe store stykker,
– Tørk den godt
– Rens løk og hvitløk
– Skjær løken i skiver
– Hakk chilien
2 Varm ghee i en tykkbunnet kasserolle
– Tilsett løken, og
– La den koke til den er myk og blank
3 Tilsett hvitløk. Karriblader, gurkemeie og chili
– Rør det sammen på middels varme i ca 1 min
4 Tilsett Kokosmelk og salt
– La det hele småkoke i ca 20- 25 min
Uten lokk
5 Tilsett fisken
– La den trekke rundt kokepunktet i ca 12 min.
6 Toppes med koriander eller karriblader, og
Server gjerne sammen med koksris og eller nanbrød

Fisk kokosmelk Ingredienser: 750 g Fisk (hvit og fast) eller Scampi (rå) 1 ss Ghee (eller olje) 2 Løk (skivet) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 Chili (røde med eller uten frø, hakket) 1 ts Gurkemeie 8 Karriblader 5 dl Kokosmelk ½ - 1 ts Salt Karriblader (til pynt) https://heidisboble.no/ @heidisboble