Denne retten er like god lunken som kald og kan spises som en egen rett sammen med et godt brød, som for eksempel Brød med semulegryn, focaccia eller horn. Salaten passer også utmerket som tilbehør til stekte eller grillede pølser, hamburgere, koteletter osv. Ja, som tilbehør til grillmat generelt.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 1 t | Enkel |

Ingredienser:
2-3 | Squash (grønne eller hvite) |
2 | Gulrøtter |
1- 2 | Løk |
1 -2 fedd | Hvitløk (presset) |
1 bunt | Dill |
1 boks | Rømme |
2 ss | Tomatpure (eller ketchup) |
3 ss | Olje |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
Skyll alle grønnsakene, skrell gulrøtter, rens løken |
Skjær løk i tynne skiver |
Rasp gulrøtter |
Kutt squash i små biter |
Surr løken på middel varme med olje under omrøring i 5 min |
Tilsett gulrøtter og stek i 3 min til |
Tilsett squash og stek i 5 min |
Bland sammen rømme, presset hvitløk, tomatpure, salt og pepper Tilsett grønnsakene og rør godt |
Sett på lokk, og la den surre på svak varme i 30-40 min |
Strø over hakket dill og server |

Fra Svetlanas krok