Fylte blåskjell

Fylte blåskjell er skikkelig digg!

Fylte blåskjell Ingredienser: 18 Blåskjell 2 ts Olje (oliven) 2 Vårløk (finhakkete) 1 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Tomatpure 2 ts Sitronsaft (presset) Bladpersille (hakket) 1 ½ dl Brødrasp 2 Egg (sammenvispet) Saus: 2 ss Smør 1 ½ ss Hvetemel 2 ss Melk 1 dl Blåskjellkraft (fra koking av blåskjellene) Salt og pepper (hvit) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-630 min.Enkel / middels

Ingredienser:

18Blåskjell
2 tsOlje (oliven)
2Vårløk (finhakkete)
1 feddHvitløk (finhakket)
1 ssTomatpure
2 tsSitronsaft (presset)
 Bladpersille (hakket)
1 ½ dlBrødrasp
2Egg (sammenvispet)

Saus:

2 ssSmør
1 ½ ssHvetemel
2 ssMelk
1 dlBlåskjellkraft (fra koking av blåskjellene)
 Salt og pepper (hvit)

Slik gjør du:

1 Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann
Kast skjell som ikke lukker og skjell som er skadet
2 Kok opp 2 ½ dl vann,
– Tilsett blåskjellene, –
Legg på lokk
– Kok skjellene i 3-4 min
Til skjellene har åpnet seg
Rist av og til på kasserollen
– Ta Blåskjellene ut av kasserollen med en hullsleiv så snart de har åpnet seg
Ellers blir de seige
– Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg
3 Sil blåskjellvannet gjennom et kaffefilter
4 Rens blåskjellene:
– Ta av ett skall og
– Kast det
– Ta ut blåskjell innmaten
– Ta vare på et skall pr innmat
5 Finhakk vårløken, hvitløk og persille
6 Lag fyllet:
– Varm olen i en stekepanne
Middels varme
– Ha i vårløken og hvitløk, og
– La det surre i ca 1 min.
– Vend inn tomatpuré, sitronsaft og 2 ss persille
– Krydre med salt og pepper
– Vend sammen og sett blandingen til avkjøling
7 Lag sausen:
– Smelt smøret i en kasserolle svak varme
– Ta kasserollen av varmen
– Rør inn hvetemelet
– Visp inn melk og 1 dl av blåskjellkraften
– Sett kasserollen tilbake på varmen, og
– Kok opp under omrøring
– Demp varmen, og
– La sausen småkoke i 2 min.
Eller til den er ganske tykk
– Smak til med salt og hvit pepper
8 Sett stekeovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir i langpanna
9 Bland blåskjellene inn i vårløk og tomatpuréfyllet
– Legg en blåskjellinnmat med vårløk og tomatpuréfyll i hvert skjell med en skje
– Hell sausen over, og
– Glatt til overflaten
– Pensle med sammenvispet egg
– Bland brødsmulene med resten av den hakkete bladpersillen,
– Dryss brødraspet over skjellene
– Klem brødraspet godt fast

Fylte blåskjell Ingredienser: 18 Blåskjell 2 ts Olje (oliven) 2 Vårløk (finhakkete) 1 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Tomatpure 2 ts Sitronsaft (presset) Bladpersille (hakket) 1 ½ dl Brødrasp 2 Egg (sammenvispet) Saus: 2 ss Smør 1 ½ ss Hvetemel 2 ss Melk 1 dl Blåskjellkraft (fra koking av blåskjellene) Salt og pepper (hvit) https://heidisboble.no/ @heidisboble

10 Legg Blåskjellene i langpanna, og
– Stek i 10-15 min.
Eller til de er pent gylne
11 Serveres varme

Fylte blåskjell Ingredienser: 18 Blåskjell 2 ts Olje (oliven) 2 Vårløk (finhakkete) 1 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Tomatpure 2 ts Sitronsaft (presset) Bladpersille (hakket) 1 ½ dl Brødrasp 2 Egg (sammenvispet) Saus: 2 ss Smør 1 ½ ss Hvetemel 2 ss Melk 1 dl Blåskjellkraft (fra koking av blåskjellene) Salt og pepper (hvit) https://heidisboble.no/ @heidisboble