Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe er bare sååå mye bedre enn det høres ut for. Skikkelig digg som lunsj eller til middag. Den kan servers med med brødkrutonger og egg eller med eplechips. Skikkelig godt begge deler.

Grønn ertesuppe  Ingredienser:  2 ts	Olje (raps)  1	Løk (hakket) 2 fedd	Hvitløk 600 g	Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl	Vann 2 terninger	Grønnsaksbuljong  2 dl	crème fraiche 	Salt og pepper  Tilbehør og garnityr: 2 ss	Smør  2 skiver	Brød 4 	Egg (nesten hardkokte) 	Erter https://heidisboble.no/ @heidisboble
Grønn ertesuppe med brødkrutonger og egg

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

2 tsOlje (raps)
1Løk (hakket)
2 feddHvitløk
600 gErter (grønne, frosne)
7 ½ dlVann
2 terningerGrønnsaksbuljong
2 dlcrème fraiche
 Salt og pepper

Brødkrutonger;

2 ssSmør
2 skiverBrød

Garnityr 1:

4Egg (nesten hardkokte)
 Erter

Garnityr 2:

Grønn ertesuppe  Ingredienser:  2 ts	Olje (raps)  1	Løk (hakket) 2 fedd	Hvitløk 600 g	Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl	Vann 2 terninger	Grønnsaksbuljong  2 dl	crème fraiche 	Salt og pepper  Tilbehør og garnityr: 2 ss	Smør  2 skiver	Brød 4 	Egg (nesten hardkokte) 	Erter https://heidisboble.no/ @heidisboble
Grønn ertesuppe med brødkrutonger og eplechips

Slik gjør du:

1 Hakk løken
2 Varm opp olje i kasserolle middels varme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Press i hvitløken, og
– La det surre i ca 1 min. til mens du rører
3 Tilsett vann og buljong, og
– La det hele koke opp,
– Slå ned varmen og
– La det småkoke i 3 min.
4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn
– Rør inn crème fraiche, og
– Smak til med salt og pepper
– Hold suppen varm
5 Lag brødkrutonger:
– Skjær brødskivene i terninger
– Smelt smøret i en stekepanne
– Tilsett brødbitene og
– Stek til de er gylne og sprø
6 Kok egg
ca. 8 min. så det er nesten hardkokt
– Skrell eggene og
– Del dem i 2
7 Server suppa med de halverte eggene,
toppet med brødkrutonger, noen hele erter og
eventuelt nykvernet pepper
 

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter https://heidisboble.no/ @heidisboble