Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe med egg og brødkrutonger er bare sååå mye bedre enn det høres ut for. Skikkelig digg som lunsj eller til middag.

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

2 tsOlje (raps)
1Løk (hakket)
2 feddHvitløk
600 gErter (grønne, frosne)
7 ½ dlVann
2 terningerGrønnsaksbuljong
2 dlcrème fraiche
 Salt og pepper

Tilbehør og garnityr:

2 ssSmør
2 skiverBrød
4Egg (nesten hardkokte)
 Erter

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter

Slik gjør du:

1 Hakk løken
2 Varm opp olje i kasserolle middels varme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Press i hvitløken, og
– La det surre i ca 1 min. til mens du rører
3 Tilsett vann og buljong, og
– La det hele koke opp,
– Slå ned varmen og
– La det småkoke i 3 min.
4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn
– Rør inn crème fraiche, og
– Smak til med salt og pepper
– Hold suppen varm
5 Lag brødkrutonger:
– Skjær brødskivene i terninger
– Smelt smøret i en stekepanne
– Tilsett brødbitene og
– Stek til de er gylne og sprø
6 Kok egg
ca. 8 min. så det er nesten hardkokt
– Skrell eggene og
– Del dem i 2
7 Server suppa med de halverte eggene,
toppet med brødkrutonger, noen hele erter og
eventuelt nykvernet pepper
 

Grønn ertesuppe Ingredienser: 2 ts Olje (raps) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk 600 g Erter (grønne, frosne) 7 ½ dl Vann 2 terninger Grønnsaksbuljong 2 dl crème fraiche Salt og pepper Tilbehør og garnityr: 2 ss Smør 2 skiver Brød 4 Egg (nesten hardkokte) Erter