Horn

Dette er “standard” oppskriften min på horn – jeg baker dem ofte. Hvis vi har besøk til lunsj eller brunsj, eller bare en stille hyggelig frokost med familien eller venner, så er disse hornene nesten alltid med på menyen! Alle liker dem – barn som voksne. De passer like godt til smør og ost som til røkt laks og eggerøre. Strengt tatt går de til alt – nydelig som tilbehør til supper og gryter. De er dekorative, lubne og myke. Ikke minst smaker de fantastisk!

Nybakte horn med valmuefrø
Nybakte horn med valmuefrø
Antall Tid Vanskelighetsgrad
16   2t 30 min Lett

Ingredienser

6 dl Melk
1 pk Tørrgjær
950 g Hvetemel
4 ss Smeltet smør
2 ts Salt
2 ss Sukker
1 Egg til pensling
Valmuefrø / sesamfrø

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i bakstebollen
Smelt smør i en kasserolle
Ha i melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt
Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen
Elt til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes)
Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving
Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under)
Del deigen i 2 og kjevle hver halvdel rund og flat
Del i 8 trekanter og rull hver del sammen til horn
Settes på bakepapirdekket stekeplate
Slå på stekeovnen på 225°C
Sett hornene til etterheving (til ca. dobbel størrelse)
Pensles eventuelt med egg, og strøs med frø
Stekes i 10-12 minutter

TIPS! Deigen bør stå lunt og trekkfritt når den hever,
Hvis du har det travelt, sett stekeovnen så lavt du kan (30°C), da hever deigen raskere

Gjærbakst horn
Nystekt horn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s