Dette er “standard” oppskriften min på horn – jeg baker dem ofte. Hvis vi har besøk til lunsj eller brunsj, eller bare en stille hyggelig frokost med familien eller venner, så er disse hornene nesten alltid med på menyen! Alle liker dem – barn som voksne. De passer like godt til smør og ost som til røkt laks og eggerøre. Strengt tatt går de til alt – nydelig som tilbehør til supper og gryter. De er dekorative, lubne og myke. Ikke minst smaker de fantastisk!

Antall | Tid | Vanskelighetsgrad |
16 | 2t 30 min | Lett |
Ingredienser
6 dl | Melk |
1 pk | Tørrgjær |
950 g | Hvetemel |
4 ss | Smeltet smør |
2 ts | Salt |
2 ss | Sukker |
1 | Egg til pensling |
Valmuefrø / sesamfrø |
Slik gjør du:
Ha alt det tørre i bakstebollen |
Smelt smør i en kasserolle |
Ha i melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt |
Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen |
Elt til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes) |
Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving |
Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under) |
Del deigen i 2 og kjevle hver halvdel rund og flat |
Del i 8 trekanter og rull hver del sammen til horn |
Settes på bakepapirdekket stekeplate |
Slå på stekeovnen på 225°C |
Sett hornene til etterheving (til ca. dobbel størrelse) |
Pensles eventuelt med egg, og strøs med frø |
Stekes i 10-12 minutter |
TIPS! Deigen bør stå lunt og trekkfritt når den hever,
Hvis du har det travelt, sett stekeovnen så lavt du kan (30°C), da hever deigen raskere
