Hvit kake med smak av mandel

Hvit kake med smak av mandel, er laget med eggehviter som er pisket til marengs og den er smaksatt med mandelekstrakt (NB! ikke mandelessens). Det gjør at det er en lett og luftig kake som smaker mandel.

Hvit kake med smak av mandel  Ingredienser:  400 g	Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts	Bakepulver 2 ts	Vaniljesukker  200 g	Smør  300 g	Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl	Melk  1 ts	Mandelekstrakt  4 	Eggehviter (160 g) 	 https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-1540 minEnkel

Ingredienser:

400 gMel (ca 6 ½ dl)
4 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
200 gSmør
300 gSukker (ca 3 ½ dl)
2 ½ dlMelk
1 tsMandelekstrakt (ikke essens)
4Eggehviter (160 g)

MIXBOK fra Personlig Almanakk™ @personligalmanakk OG Hvit kake med smak av mandel Ingredienser: 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt 4 Eggehviter (160 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader
– Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne
Den som fulgte med stekeovnen
Ca 35 x 25 cm
– Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret
3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker
– Gjenta gjerne tre ganger
4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig
5 Rør inn mandelekstrakten inn i melka, og
– Rør inn melk og hvetemel i kakerøra
Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer
6 Pisk eggehvitene til marengs
Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs
Pisk til marengsen er myk men holder formen
7 Vend marengsen inn i kakerøra
8 Fordel røra i langpanna
9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt
10 La kaka stå 10 min i forma, før den
– Hvelves
11 Skjær i passende biter og server

Hvit kake med smak av mandel Ingredienser: 400 g Mel (ca 6 ½ dl) 4 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 200 g Smør 300 g Sukker (ca 3 ½ dl) 2 ½ dl Melk 1 ts Mandelekstrakt 4 Eggehviter (160 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble