Hvit kake med smak av mandel, er laget med eggehviter som er pisket til marengs og den er smaksatt med mandelekstrakt (NB! ikke mandelessens). Det gjør at det er en lett og luftig kake som smaker mandel.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-15 | 40 min | Enkel |
Ingredienser:
400 g | Mel (ca 6 ½ dl) |
4 ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
200 g | Smør |
300 g | Sukker (ca 3 ½ dl) |
2 ½ dl | Melk |
1 ts | Mandelekstrakt (ikke essens) |
4 | Eggehviter (160 g) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 175 grader – Legg bakepapir i bunnen av en (stor) langpanne Den som fulgte med stekeovnen Ca 35 x 25 cm – Smør kantene som ikke dekkes av bakepapiret |
3 Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – Gjenta gjerne tre ganger |
4 Pisk smøret og 200 g sukker lyst og luftig |
5 Rør inn mandelekstrakten inn i melka, og – Rør inn melk og hvetemel i kakerøra Litt om gangen og pass på at alt er rørt inn før du tilsetter mer |
6 Pisk eggehvitene til marengs Tilsett 100 g sukker gradvis mens du pisker til marengs Pisk til marengsen er myk men holder formen |
7 Vend marengsen inn i kakerøra |
8 Fordel røra i langpanna |
9 Stekes i ca 15 min til den er gjennomstekt |
10 La kaka stå 10 min i forma, før den – Hvelves |
11 Skjær i passende biter og server |
