Hvit pizza med løyrom

Hvit pizza med løyrom er både luksuriøst og godt. Passer som munntygg mens gjestene venter, eller til som mat i cocktailparty, Eller en eller to små stykker pizza passer også som en forrett. Skikkelig dekorativt og godt.

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 -490 – 120 min.Enkel

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Pizzabaunn:

1 ssSukker
2 tsTørrgjær
2 dlVann (ca 36 grader)
450 gHvetemel
½ tsSalt
3 ssOlje (oliven)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Fyll og topping:

1 bxRømme (gjerne lett)
150 gOst (hvit, raspet)
2 bxLøyrom (svart og rød)
En neveGressløk

Hvit pizza med Løyrom Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 -4 90 – 120 min. Enkel Ingredienser: Pizzabaunn: 1 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 2 dl Vann (ca 36 grader) 450 g Hvetemel ½ ts Salt 3 ss Olje (oliven) Fyll og topping 1 bx Rømme (gjerne lett) 150 g Ost (hvit, raspet) 2 bx Løyrom (svart og rød) En neve Gressløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min.)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– Smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Lag rømmesausen:
– Hakk gressløken
– Rør den inn i rømmen
5 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
8 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt
(eller 2 runde pizza á 30 cm)
9 Smør utover gressløkrømmen
– Fordel osten over rømmen
10 Stekes i ca 10-15 min.  
225 grader (midt i ovnen)
11 Skjær pizzaen i biter og
– Topp den Røyrlom
– Pynt eventuelt med gressløk