Hvit pizza med spekeskinke og ruccula

Dagens lunsj består av hvit pizza med spekeskinke og ruccula – Utrolig godt!

Hvit pizza med spekeskinke og ruccula  Ingredienser:  Pizzabaunn:  1 ss	Sukker 2 ts	Tørrgjær 2 dl 	Vann (ca 36 grader) 450 g	Hvetemel ½ ts 	Salt  3 ss	Olje (oliven)  Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.  Fyll og topping 1 bx	Rømme (gjerne lett) 2 fedd	 Hvitløk 150 g	Ost (hvit, raspet) 2 	Tomater (skivet) 9 skiver	Spekeskinke 1 pk	Rucculoa

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3 -490 – 120 min.Enkel
Hvit pizza med spekeskinke og ruccula  Ingredienser:  Pizzabaunn:  1 ss	Sukker 2 ts	Tørrgjær 2 dl 	Vann (ca 36 grader) 450 g	Hvetemel ½ ts 	Salt  3 ss	Olje (oliven)  Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.  Fyll og topping 1 bx	Rømme (gjerne lett) 2 fedd	 Hvitløk 150 g	Ost (hvit, raspet) 2 	Tomater (skivet) 9 skiver	Spekeskinke 1 pk	Rucculoa

Ingredienser:

Pizzabunn:

1 ssSukker
2 tsTørrgjær
2 dlVann (ca 36 grader)
450 gHvetemel
½ tsSalt
3 ssOlje (oliven)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Fyll og topping:

1 bxRømme (gjerne lett)
2 fedd Hvitløk
150 gOst (hvit, raspet)
2Tomater (skivet)
9 skiverSpekeskinke
1 pkRucculoa
Hvit pizza med spekeskinke, ruccula  Ingredienser:  Pizzabaunn:  1 ss	Sukker 2 ts	Tørrgjær 2 dl 	Vann (ca 36 grader) 450 g	Hvetemel ½ ts 	Salt  3 ss	Olje (oliven)  Fyll og topping 1 bx	Rømme (gjerne lett) 2 fedd	 Hvitløk 150 g	Ost (hvit, raspet) 2 	Tomater (skivet) 9 skiver	Spekeskinke 1 pk	Rucculoa

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble
(ca 5 min.)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov –
Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle –
Smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen med plast, og –
Sett til heving i 60-90 minutter
4 Lag rømmesausen:
– Press hvitløksfeddet, og
– Rør det inn i rømmen
5 Skjær tomater i skiver, og
– Rasp osten
6 Sett ovnen på 225 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
7 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle den ut til en firkantet pizza på størrelse med stekbrettet ditt
(eller 2 runde pizza á 30 cm)
8 Smør utover hvitløksrømmen
– Fordel osten over rømmen
– Legg på tomatskivene, og
– Legg på spekeskinken til slutt
9 Stekes i ca 10-15 min.  
225 grader (midt i ovnen)
11 Skjær pizzaen i biter og
– Toppes med ruccula