Hvis du marmorerer hvitvinssausen med dillolje tilsetter du ekstra smak til sausen, og den blir skikkelig dekorativ.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 40 min | Middels |
Ingredienser:
1 ½ – 2 | Dill (krukker) |
2 dl | Olje (soya) |
Salt |
Hvitvinsaus:
1 | Sjalottløk |
2 ½ dl | Hvitvin |
2 ½ dl | Fiskekraft |
1 dl | Kremfløte |
3 ss | Smør |
1 | Laurbærblad |
Salt |
Slik gjør du:
1 Lag dilloljen: – Plukk dillen av stilken, og – Ha dem i en kasserolle sammen med oljen – Kjør alt med stavmiksere i ca. 2 minutter – Varm blandingen på middels varme til ca. 80 grader Bruk steketermometer, eller Når du ser at den bruser og damper litt, er den rundt 80 – Ta dilliljen av plata, og – La den trekke i ca. 10 min. – Tilsett 1 flak med havsalt – Kjør med stavmikser i nye 2 min, og – Hell den over i en bolle |
2 Lag Hvitvinssausen: – Skrell løken, og – Finhakk den. – Ha litt olje i en kasserolle, og – Varm opp på middelvarme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt myk og blank, – Tilsett så hvitvinen og et laurbærblad, La det koke ned til ¼ -del – Tilsett så fiskekraften, og – La det redusere ned til ½-parten. – Sil av løken. – Smak til med salt Den skal bli litt for salt – Tilsett så fløte og – Kok opp på lav temperatur Ta sausen vekk fra varmen, |
Tips! For ekstra effekt, drypp gjerne noen ekstra dråper med olje over sausen, rett før servering