Hvitvinssaus

Hvitvinssaus er overraskende enkel å lage og smaker kjempe godt til alle former for sjømat. Ja, i allefall nesten alle!

Hvitvins saus Ingredienser: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Hvitvin 2 ½ dl Fiskekraft 1 dl Kremfløte 3 ss Smør 1 Laurbærblad Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 minMiddels

Ingredienser:

1Sjalottløk
2 ½ dlHvitvin 
2 ½ dlFiskekraft
1 dlKremfløte
3 ssSmør
1Laurbærblad
 Salt

Slik gjør du:

– Skrell løken, og
– Finhakk den.
– Ha litt olje i en kasserolle, og
– Varm opp på middelvarme
– Tilsett løken, og
– La den surre til den er blitt myk og blank,
– Tilsett så hvitvinen og et laurbærblad,
La det koke ned til ¼ -del  
– Tilsett så fiskekraften, og
– La det redusere ned til ½-parten.
– Sil av løken.
– Smak til med salt
Den skal bli litt for salt 
– Tilsett så fløte og
– Kok opp på lav temperatur
Ta sausen vekk fra varmen,

Tips! For ekstra effekt, drypp gjerne noen dråper med dillolje over sausen. – For oppskrift, TRYKK HER.