Idas sjokoladekake

Dette er Idas sjokoladekake med bær. Det er en deilig kombinasjon av sjokolade og friske bær.

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 3 timerMiddels

Ingredienser:

Kakebunnen:

400 gSukker (ca. 5 dl)
325 gHvetemel (ca. 2 dl)
80 gKakaopulver (ca. 2 ½ dl)
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
225 gSmør
½ dlOlje (nøytral)
4Egg (romtempererte)
2 ¼ dlMelk
2 ¼ dlKaffe (varm)

Jordbærmousse:

500 gJordbær (frosne)
6 plGelatin
3 ssVann (kokende)
3 ssSitron
3 dlFløte
3Egg
6 – 9 ssSukker (ca. 1 dl)

Pynt:

4 ssSmør
300 gMelis
1 ss Kakao
1 tsVaniljesukker
3 ssKaffe (sterk)

Topping og dekorasjon:

Bær (blandete)

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, eller
tre runde kakeformer (ca. 20 cm)
3 Lag kakebunnen:
– Skjær smøret i små biter
– Visp sammen egg, melk og olje i en bolle
-Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og
– Bland dem godt
– Sett mikseren på lav hastighet, og
– Tilsett det romtempererte smøret
Litt om gangen
Forsett til røra ser fuktig ut
– Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle
– Øk hastigheten til middels, og
– La den gå i 1 ½ min.
– Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen
– Rør i 30 sek.
– Tilsett siste rest av melkeblandingen, og
– Rør i ytterligere 30 sek.
– Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og
– Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek)
Røra er tynn, men den skal være det
– Hell røra i langpannen, og
– La den steke i ca 20 min.
– Avkjøles i forma
4 Lag moussen:
– Halvtin jordbærene
– Legg gelatinplatene i vann
– La de ligge i ca 5 min.
– Kok opp 3 ss vann og sukker
– Klem ut vannet fra gelatinen
– Rør inn gelatinplatene
– Ha jordbær og sitronsaft i en bolle
– Mos jordbærene med en stavmikser
– Tilsett gelatinen
– Smak på blandingen om du trenger mer sukker
– Pisk kremfløten til myk krem
– Pisk eggene til eggedosis
– Bland forsiktig sammen jordbær og egg
– Vend inn kremen
5 Montering:
– Skjær ut 3 kakebunner fra den store bunnen
Ca. 20 cm i diameter
– Leggen bunn på et kakefat,
– Sett en kakering eller – form rundt den
– Ta ½ av moussen og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Legg en ny kakebunn over
– Ta den siste ½-delen av moussen og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Sett kaka i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg
6 Lag sjokoladesmørkremen:
– Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig
– Tilsett kakaopulver og kaffe, og
– Rør godt sammen
7 Pynting:
– Ta kaken ut av kjøleskapet, og
– Legg den på et serveringsfat
– Legg på den siste kakebunnen, og
– Pynt kaken med smørkremen og bær

Idas Sjokoladekake med friske bær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Jordbærmousse: 500 g Jordbær (frosne) 6 pl Gelatin 3 ss Vann (kokende) 3 ss Sitron 3 dl Fløte 3 Egg 6 – 9 ss Sukker (ca. 1 dl) Pynt: 4 ss Smør 300 g Melis 1 ss Kakao 1 ts Vaniljesukker 3 ss Kaffe (sterk) Topping og dekorasjon: Bær (blandete) https://heidisboble.no/ @heidisboble