Indrefilet av storfe med sellerirotpuré, romanesco rødvinssaus

Her er oppskriften på Indrefilet av storfe med selleri rotpuré, romanesco og portvin/ rødvinssaus, som vi laget på cookalong med  @Forskerkokken (Patrick Faaland)

Indrefilet av storfe med selleri rotpuré, romanesco og portvin/ rødvinssaus Ingredienser: 300 g Indrefilet av storfe 4 fedd Hvitløk (knuste) 50 g Smør 1-2 Rosmarinkvister ½ Romanesco (8 topper) 50 g Sopp (shikate) Olje (soya) Smør Salt og pepper Syltet rødløk: 2 Rødløk ½ dl Eddik (eplecider) ½ dl Vann 5 ss Sukker 1 kvist Rosmarin (fersk) Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé Sellerirot puré: 500 g Sellerirot 5 dl Melk 1 ss Smør Salt Grønnkålchips: 2 stilker Grønnkålstilker 2 ss Olje (soya) ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
280 min.Middels

Ingrediensene til Indrefilet av storfe med sellerirotpuré, romanesco rødvinssaus

Ingredienser:

300 gIndrefilet av storfe
4 feddHvitløk (knuste)
50 gSmør
1-2Rosmarinkvister
½Romanesco (8 topper)
50 gSopp (shikate)
 Olje (soya)
 Smør
 Salt og pepper

Syltet rødløk:

2Rødløk
½ dlEddik (eplecider)
½ dlVann
5 ssSukker
1 kvistRosmarin (fersk)

Rødvinsaus:

1Sjalottløk
2 ½ dlRødvin
2 ½ dlOksekraft
50 gSmør
1 tsPortvingelé

Sellerirotpuré:

500 gSellerirot
5 dlMelk
1 ssSmør
 Salt

Grønnkålchips:

2 stilkerGrønnkålstilker
2 ssOlje (soya)
½ tsSalt

Indrefilet av storfe med selleri rotpuré, romanesco og portvin/ rødvinssaus Ingredienser: 300 g Indrefilet av storfe 4 fedd Hvitløk (knuste) 50 g Smør 1-2 Rosmarinkvister ½ Romanesco (8 topper) 50 g Sopp (shikate) Olje (soya) Smør Salt og pepper Syltet rødløk: 2 Rødløk ½ dl Eddik (eplecider) ½ dl Vann 5 ss Sukker 1 kvist Rosmarin (fersk) Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé Sellerirot puré: 500 g Sellerirot 5 dl Melk 1 ss Smør Salt Grønnkålchips: 2 stilker Grønnkålstilker 2 ss Olje (soya) ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

 

Slik gjør du:

1 Tørk og rens indrefilene
– Gni dem inn med salt og pepper,
– Bind dem opp med hyssing så de blir høye og runde
2 Legg 50 gram smør, 4 knuste hvitløksfedd og rosmarinkvister i en bolle
– Rens soppen
– Skjær ut romanesco-topper (begynn i bunn)
Ca. 4 topper per person
– Sett stekeovnen på 180 grader
3 Lag den syltete rødløken:
– Del rødløken i 2, og
– Skyv ut løkbåter
Du trenger 3 små løkbåter per person
– Kok opp eddik, vann, rosmarin og sukker
– Når alt sukkeret har løst seg opp;
– Legg i rødløken, og
– Kok opp igjen
– Ta kasserollen av plata, men
– La rødløken trekke i eddikblandingen frem til servering
4 Lag sellerirotpuréen:
– Skrell og kutt selleriroten i små terninger,
– Hell over 5 dl melk  
– Kok opp, og
– La det koke til selleriroten er helt møre  
Bruk bakepapir som lokk
– Rør av og til
– Hell av overflødig veske
– Tilsett 1 ss (brunet) smør
– Kjør med en stavmikser  
– Smak til med salt og pepper

Sellerirot puré: 500 g Sellerirot 5 dl Melk 1 ss Smør Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

5 Lag Grønnkålchips:
– Rens grønkål og del opp bladene i mindre biter
– Bland kålen med litt olje,
– Fordel kålen på bakepapiret,
– Settes i ovnen (180 grader) og
– La demsteke i ca 10 min. til de har fått mørk grønnfarge
– Ta ut av oven og,
– Strø over litt salt
– Flyttes over på et fat når de er blitt avkjølte

6 Lag Rødvinssausen:
– Stek finhakket løk i en kasserolle til de er blitt myke og blanke
ingen farge 
– Tilsett så rødvin og kok vinen ned til ¼ del  
– Tilsett oksekraft og reduser ned til ½ del
– Sil så av, og
– Smak til med salt og portvinsgele gjør den salt
– Ved servering vispes inn kaldt smør i terninger  

7 Stek indrefileten på høy varme til den har fått en fin farge.
– Tilsett skålen med smør, hvitløksfedd og rosmarinkvister,
– Hell smeltet smør over kjøttet med skje til ønsket kjernetemperatur
Kjernetemperaturer: 55 rare, 60 medium, 65 medium pluss og 70 gjennomstekt.
Husk at kjøttet øker med 1-3 grader mens det hviler
– La kjøttet hvile minst 10 minutter før servering

– Stek romanescoen med bunnen ned i den stekepannen du stekte indrefiletene i
Bruk ca 1ss av stekefettet som er igjen etter indrefiletene
– Når de er brune under, hell over 3 ss vann,
– Sett på lokk, og –
La dem dampe i ca 2 minutter

Indrefilet av storfe med selleri rotpuré, romanesco og portvin/ rødvinssaus Ingredienser: 300 g Indrefilet av storfe 4 fedd Hvitløk (knuste) 50 g Smør 1-2 Rosmarinkvister ½ Romanesco (8 topper) 50 g Sopp (shikate) Olje (soya) Smør Salt og pepper Syltet rødløk: 2 Rødløk ½ dl Eddik (eplecider) ½ dl Vann 5 ss Sukker 1 kvist Rosmarin (fersk) Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé Sellerirot puré: 500 g Sellerirot 5 dl Melk 1 ss Smør Salt Grønnkålchips: 2 stilker Grønnkålstilker 2 ss Olje (soya) ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

9 Stek den rensete soppen raskt i pannen med smør,
– Krydres med salt og pepper
10 Legg opp, og server

Indrefilet av storfe med selleri rotpuré, romanesco og portvin/ rødvinssaus Ingredienser: 300 g Indrefilet av storfe 4 fedd Hvitløk (knuste) 50 g Smør 1-2 Rosmarinkvister ½ Romanesco (8 topper) 50 g Sopp (shikate) Olje (soya) Smør Salt og pepper Syltet rødløk: 2 Rødløk ½ dl Eddik (eplecider) ½ dl Vann 5 ss Sukker 1 kvist Rosmarin (fersk) Rødvinsaus: 1 Sjalottløk 2 ½ dl Rødvin 2 ½ dl Oksekraft 50 g Smør 1 ts Portvingelé Sellerirot puré: 500 g Sellerirot 5 dl Melk 1 ss Smør Salt Grønnkålchips: 2 stilker Grønnkålstilker 2 ss Olje (soya) ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble