Ingrids Skagensrøre

Skagensrøre er utrolig godt, og passer helt flott som en forrett, eller til for eksempel kveldsmat hvis du skal slå litt på stortromma. Dette er min søster Ingrids oppskrift og resultatet blir kjempe godt.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel

Ingredienser:

2 dl Rømme
2 ss Majones
1 ts Sennep
1½ ts Søt chilisaus
2 ss Rødløk (finhakket)
2 ss Dill (finhakket)
2 ts Sitronskall (finraspet)
200 g Reker (renskede)
200 g Krepsehaler (renskede)
  Salt, pepper
4 Salatblader
4 ts Rogn
½ Sitron

Slik gjør du:

1. Rens reker, og kreps
– Finhakk løk og urter
– Rasp sitronen
2. Bland sammen dressingen:
Rømme
Majones
Sennep
Søt chilisaus
Rødløk (finhakket)
Dill (finhakket)
Sitronskall (finraspet)
– Smakt til med salt og pepper
3. Bland sammen skalldyr og dressing
4. Monter:  
– Legg salatblader på 4 skiver
– Fordel Skagensrøra på de 4 salatbladene
– Pynt med 1 ts rogn,
– En liten sitronbåt,
– En dillkvast,
– En agurkskive , og
– Eventuelt litt egg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s