Skagensrøre er utrolig godt, og passer helt flott som en forrett, eller til for eksempel kveldsmat hvis du skal slå litt på stortromma. Dette er min søster Ingrids oppskrift og resultatet blir kjempe godt.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | Enkel |
Ingredienser:
2 dl | Rømme |
2 ss | Majones |
1 ts | Sennep |
1½ ts | Søt chilisaus |
2 ss | Rødløk (finhakket) |
2 ss | Dill (finhakket) |
2 ts | Sitronskall (finraspet) |
200 g | Reker (renskede) |
200 g | Krepsehaler (renskede) |
Salt, pepper | |
4 | Salatblader |
4 ts | Rogn |
½ | Sitron |
Slik gjør du:
1. Rens reker, og kreps – Finhakk løk og urter – Rasp sitronen |
2. Bland sammen dressingen: Rømme Majones Sennep Søt chilisaus Rødløk (finhakket) Dill (finhakket) Sitronskall (finraspet) – Smakt til med salt og pepper |
3. Bland sammen skalldyr og dressing |
4. Monter: – Legg salatblader på 4 skiver – Fordel Skagensrøra på de 4 salatbladene – Pynt med 1 ts rogn, – En liten sitronbåt, – En dillkvast, – En agurkskive , og – Eventuelt litt egg |