Irsk Te-kake

Hvorfor ikke bake en Irsk Te-kake i dag og drikke te til. Det må vel bli en flott ettermiddag? Den smaker godt som den er, men kan også varieres med for eksempel ferske bær og krem til (kanskje vaniljekrem)?

Tekake te-kake teacake og krus fra New Castle
Te-kake og te på søndags ettermiddag
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
8 90 min Enkel

Ingredienser

100 g Smør
150 g Sukker
2 Egg
225 g Mel
2 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
½ ts Salt
1 ½ dl Melk
  Melis (for å drysse over kaken)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader
Smør ei rund form (22 cm)
Smelt smøret halvveis
Rør smør og sukker hvitt
Pisk inn eggene, ett om gangen
Rør inn melken
Vend inn mel, bakepulver og vaniljesukker
Haes i ei smurt rund form
Stekes i 30-35 min.
Avkjøles på rist
Strø over melis og server!
Hvorfor ikke bake en Irsk Te-kake i dag og drikke te til. Det må vel bli en flott søndags ettermiddag? Selv jukset jeg litt og bakte jeg denne i går. Vi spiste ikke opp hele kaka, og den smakte (nesten) like godt i dag. :-)

Tips! Hvis du vil ha en kake som er høyere enn min, steker du den i en 20 cm form (jeg bruker en på 23 cm)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s