Italiensk Landbrød flott til frokost og matpakke, men passer kanskje enda bedre som tilbehør til pasta, salater og gryteretter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer (over 2 dager) | middels |
Ingredienser:
Surdeig:
2 dl | Melk |
2 ts | Honning |
7 g | Gjær (1 ts tørrgjær) |
125 g | Hvetemel |
Deig:
7 g | Gjær (1 ts tørrgjær) |
2 ½ dl | Vann |
2 ½ ts | Salt |
Ca. 500 g | Hvetemel |

Slik gjør du:
Dag 1: LAG SURDEIGEN: – Varm melken så den blir fingervarm – Bland inn Honning, – Smuldre inn gjæren – Rør til alt har løst seg opp – La det stå i 5 min., så gjæren blir aktivert (hvis det ikke bobler etter 5 min. – begynn på nytt) – Tilsett melet og rør sammen – Dekk bollen med løs plast, – La den stå natten over i romtemperatur |
Dag 2: LAG DEIGEN: – Løs opp gjæren i 1 dl vann og – Rør den inn i deigen fra dag 1 (litt om gangen) – Rør inn resten av vannet, – Tilsett mel og salt (til en myk deig) – Elt deigen i 10 min. Til den er glatt og smidig – Legg deigen i en lett olje bolle, – Legg et fuktig klede over – La den heve i 60-90 min. ‘ Til dobbel størrelse |
3 Ha deigen på et bakebord, og – Elt i 2-3 min., til den er smidig |
4 Del deigen i 2 emner, og – Form dem til runde brød – Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, og – Skjær et ½ cm dypt kors oppå hvert av brødene – Dryss litt mel over |
5 Dekk brødene med et fuktig klede, – La dem heve på et lunt sted i 40 min., Til de har blitt dobbelt så store |
6 Sett ovnen på 200 grader |
7 Stek brødene i 30-35 min. |
8 Avkjøles på rist |