Italiensk Landbrød

Italiensk Landbrød flott til frokost og matpakke, men passer kanskje enda bedre som tilbehør til pasta, salater og gryteretter.

Italiensk Landbrød Ingredienser: Surdeig: 2 dl Melk 2 ts Honning 7 g Gjær (1 ts tørrgjær) 125 g Hvetemel Deig: 7 g Gjær (1 ts tørrgjær) 2 ½ dl Vann 2 ½ ts Salt Ca. 500 g Hvetemel

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 3 timer (over 2 dager)middels

Ingredienser:

Surdeig:

2 dlMelk
2 tsHonning
7 gGjær (1 ts tørrgjær)
125 gHvetemel

Deig:

7 gGjær (1 ts tørrgjær)
2 ½ dlVann
2 ½ tsSalt
Ca. 500 gHvetemel
Italiensk Landbrød Ingredienser: Surdeig: 2 dl Melk 2 ts Honning 7 g Gjær (1 ts tørrgjær) 125 g Hvetemel Deig: 7 g Gjær (1 ts tørrgjær) 2 ½ dl Vann 2 ½ ts Salt Ca. 500 g Hvetemel

Slik gjør du:

Dag 1: LAG SURDEIGEN:
– Varm melken så den blir fingervarm
– Bland inn Honning,
– Smuldre inn gjæren
– Rør til alt har løst seg opp
– La det stå i 5 min., så gjæren blir aktivert
(hvis det ikke bobler etter 5 min. – begynn på nytt)
– Tilsett melet og rør sammen
– Dekk bollen med løs plast,
– La den stå natten over i romtemperatur
Dag 2: LAG DEIGEN:
– Løs opp gjæren i 1 dl vann og
– Rør den inn i deigen fra dag 1 (litt om gangen)
– Rør inn resten av vannet,
– Tilsett mel og salt (til en myk deig)
– Elt deigen i 10 min.
Til den er glatt og smidig
– Legg deigen i en lett olje bolle,
– Legg et fuktig klede over
– La den heve i 60-90 min. ‘
Til dobbel størrelse
3 Ha deigen på et bakebord, og
– Elt i 2-3 min., til den er smidig
4 Del deigen i 2 emner, og
– Form dem til runde brød
– Legg dem på bakepapirkledde stekebrett, og
– Skjær et ½ cm dypt kors oppå hvert av brødene
– Dryss litt mel over
5 Dekk brødene med et fuktig klede,
– La dem heve på et lunt sted i 40 min.,
Til de har blitt dobbelt så store
6 Sett ovnen på 200 grader
7 Stek brødene i 30-35 min.
8 Avkjøles på rist