Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs smaker skikkelig av sommer og sol 🙂

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |

Ingredienser:
Bunn:
4 | Egg |
1 dl | Sukker |
1 ss | Vaniljesukker |
1 ½ dl | Hvetemel |
½ dl | Potetmel |
1 dl | Jordbærjuice (til dynking) |
Jordbærmousse:
3 pl | Gelatin |
2 dl | Kremfløte |
2 | Eggeplommer |
½ dl | Melis |
150 g | Jordbær (friske) |
Fyll:
150 g + 12 | Jordbær (friske) |
2 ts | Sitronsaft (presset) |

Jordbærmarengs:
50 g | Jordbær (friske) |
1 dl | Sukker |
2 ss | Vann |
2 | Eggehviter |
Slik gjør du:
1 Lag kakebunnen – Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) , – Smør den og – Sett ovnen på 175 grader – Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis – Sikt hvetemel og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen – Hell røren i springformen, og – Stekes i ca .20 min. – Avkjøles på rist |
2 Lag Jordbærmousseen – Legg gelatinplatene i kaldt vann – Rens Jordbærene, og – Kjør jordbærene til mos med en stavmikse – Stivpisk kremfløten – Visp eggeplommer og melis til eggedosis – Stivpisk kremfløten – Bland forsiktig sammen eggedosis, jordbærmos og krem – Kok opp ¼ dl vann, – Ta vannet av varmen, og – Smelt gelatinplatene i vannet – Rør det deretter inn i mousseen |
3 Montering: – Del kakebunnen i to – Legg bunnen i springformen – Dynk den med litt jordbærjuice – Kjør jordbærene til mos sammen med sitronsaften – Fordel jordbærmosen utover bunnen – Rens og skjær ca. 12 jordbær i to, og – Plasser dem langs kanten på formen med snittflaten ut – Hell mousseen forsiktig i midten og fordel den utover langs sidene – Dynk den andre kakebunnen, og – Legg den over – Sett i kjøleskap til moussen stiver |

4 Lag Jordbærmarengs: – Ha eggehvitene i en ren bolle – Rens og kjør jordbærene til en mos med en stavmikser, – Kok opp jordbærmosen, sukker og vann i en kasserolle, og – La den koke til den når 121 grader – Begynn å piske eggehvitene til en marengs når sukker-/bærlaken har nådd 110 grader – Når jordbær- og sukkerlaken er 121: – Hell dem i en tynn stråle ned i eggehvitene mens du fremdeles pisker hardt – Pisk til marengsen er helt avkjølt |

5 Pynt kaka: – Ta kaka ut av formen og over på et kakefat – Smør et tynt lag marengs over den øverste kakebunnen – Ha resten av marengsen i en kakesprøyte – Sprøyt små topper i sirkelmønster på kaken (begynn på midten) |
