Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs

Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs smaker skikkelig av sommer og sol 🙂

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake3 timerMiddels

Ingredienser:

Bunn:

4Egg
1 dlSukker
1 ssVaniljesukker
1 ½ dlHvetemel
½ dlPotetmel
1 dlJordbærjuice (til dynking)

Jordbærmousse:

3 plGelatin
2 dlKremfløte
2Eggeplommer
½ dlMelis
150 gJordbær (friske)

Fyll:

150 g  + 12Jordbær (friske)
2 tsSitronsaft (presset)
Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs Ingredienser : Bunn 4 Egg 1 dl Sukker 1 ss Vaniljesukker 1 ½ dl Hvetemel ½ dl Potetmel 1 dl Jordbærjuice (til dynking) Jordbærmousse 3 pl Gelatin 2 dl Kremfløte 2 Eggeplommer ½ dl Melis 150 g Jordbær (friske) FYLL 150 g + 12 Jordbær (friske) 2 ts Sitronsaft (presset) Jorbærmarengs: . 50 g Jordbær (friske) 1 dl Sukker 2 ss Vann 2 Eggehviter

Jordbærmarengs:

50 gJordbær (friske)
1 dlSukker
2 ssVann
2Eggehviter

Slik gjør du:

1 Lag kakebunnen
– Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) ,
– Smør den og
– Sett ovnen på 175 grader
– Pisk egg, vaniljesukker og sukker til eggedosis
– Sikt hvetemel og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
– Hell røren i springformen, og
– Stekes i ca .20 min.
– Avkjøles på rist
2 Lag Jordbærmousseen
– Legg gelatinplatene i kaldt vann
– Rens Jordbærene, og
– Kjør jordbærene til mos med en stavmikse
– Stivpisk kremfløten
– Visp eggeplommer og melis til eggedosis
– Stivpisk kremfløten
– Bland forsiktig sammen eggedosis, jordbærmos og krem
– Kok opp ¼ dl vann, –
Ta vannet av varmen, og
– Smelt gelatinplatene i vannet
– Rør det deretter inn i mousseen
3 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Dynk den med litt jordbærjuice
– Kjør jordbærene til mos sammen med sitronsaften
– Fordel jordbærmosen utover bunnen
– Rens og skjær ca. 12 jordbær i to, og
– Plasser dem langs kanten på formen med snittflaten ut
– Hell mousseen forsiktig i midten og fordel den utover langs sidene
– Dynk den andre kakebunnen, og
– Legg den over
– Sett i kjøleskap til moussen stiver  

Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs Ingredienser : Bunn 4 Egg 1 dl Sukker 1 ss Vaniljesukker 1 ½ dl Hvetemel ½ dl Potetmel 1 dl Jordbærjuice (til dynking) Jordbærmousse 3 pl Gelatin 2 dl Kremfløte 2 Eggeplommer ½ dl Melis 150 g Jordbær (friske) FYLL 150 g + 12 Jordbær (friske) 2 ts Sitronsaft (presset) Jorbærmarengs: . 50 g Jordbær (friske) 1 dl Sukker 2 ss Vann 2 Eggehviter

4 Lag Jordbærmarengs:
– Ha eggehvitene i en ren bolle
– Rens og kjør jordbærene til en mos med en stavmikser,
– Kok opp jordbærmosen, sukker og vann i en kasserolle, og
– La den koke til den når 121 grader
– Begynn å piske eggehvitene til en marengs når sukker-/bærlaken har nådd 110 grader
– Når jordbær- og sukkerlaken er 121:
– Hell dem i en tynn stråle ned i eggehvitene mens du fremdeles pisker hardt
– Pisk til marengsen er helt avkjølt

5 Pynt kaka:
– Ta kaka ut av formen og over på et kakefat
– Smør et tynt lag marengs over den øverste kakebunnen
– Ha resten av marengsen i en kakesprøyte
– Sprøyt små topper i sirkelmønster på kaken
(begynn på midten)

Jordbærkake med jordbærmousse og jordbærmarengs Ingredienser : Bunn 4 Egg 1 dl Sukker 1 ss Vaniljesukker 1 ½ dl Hvetemel ½ dl Potetmel 1 dl Jordbærjuice (til dynking) Jordbærmousse 3 pl Gelatin 2 dl Kremfløte 2 Eggeplommer ½ dl Melis 150 g Jordbær (friske) FYLL 150 g + 12 Jordbær (friske) 2 ts Sitronsaft (presset) Jorbærmarengs: . 50 g Jordbær (friske) 1 dl Sukker 2 ss Vann 2 Eggehviter