I deigen på disse kanelsnurrene er det tilsatt rosiner. Det gjør at snurrene blir ekstra saftige og gode. Disse kanelsnurrene er bare sååååå gode!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 | 3 ½ timer | Enkel |

Ingredienser:
20 g | Havregryn |
5 ½ dl | Vann |
1 pakke | Gjær |
1 dl | Olje (raps) |
200 g | Sukker |
5 g | Salt |
20 g | Kardemomme |
1 kg | Hvetemel |
350 g | Rosiner |
Fyll :
2-3 ss | Smør |
1 – 2 ss | Sukker |
1 – 2 ss | Kanel |
Pensling:
1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
1 Kok opp 1 dl vann, og – Hell det over havregrynene – La det stå til ca romtemeratur |
2 Legg rosinene i vann – La dem ligge i ca 15 min. |
3 Rør ut gjæra i resten av vannet (4 ½ dl) – Tilsett de avkjølte havregrynene og resten av ingrediensene – Elt godt 10-15 min. – Tilsett rosinene på slutten av eltetiden |
4 Dekk til deigen med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La den heve i ca 1 time |
5 Legg bakepapir på stekeplater |
6 Hell deigen ut på et bakebord, og – Kjevle ut til et stort rektangel – Smør på smøet, og – Strø over sukker og kanel – Rull sammen – Skjæres i ca 20 skiver, som – Settes på bakekpapir |
7 Dekk snurrene med en bakeduk / kjøkkenhåndduk, og – La dem heve i ca 60 – 120 min. Til dobbel størrelse |
8 Sett ovnen på 230 grader |
9 Pensle snurrne med sammenvispet egg |
10 Stekes i ca 8 min. midt i ovnen 230 grader |

