Kirkegårdkake – sjokoladekake med sjokolademousse

Når det er Halloween og Halloweenparty, må man jo lage noe ekstra- Denne kirkegårdskaken er egentig bare en saftig sjokoladekake med sjokolademoussse, som er pyntet med spøkelser og gravstøtter. Egentlig ganske enkelt, men virkningsfullt og populært.

Kirkegårsdskake til Halloween (sjokoladekake med sjokolademousse) Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte

Ingredienser – Kakebunnen:

2 dl Hvetemel
2¼ dl Sukker
¾ dl Kakao
1 ts Natron
½ ts Bakepulver
½ ts Salt
½ dl Olje (vegetabilsk)
1 Egg
1¼ dl   Rømme
1 ts Vaniljesukker
1 ¼ dl   Kaffe (kald)
   
  Marsipan, konditorfarge
  Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser

Ingredienser – Sjokolademousse:

3 plater   Gelatin
150 g Kokesjokolade 
4 ss Kaffe (sterk)
3 ss Sukker
2 Egg (delte)
3 dl Kremfløte
Kirkegårsdskake til Halloween (sjokoladekake med sjokolademousse) Ingredienser – Kakebunnen: 2 dl Hvetemel 2¼ dl Sukker ¾ dl Kakao 1 ts Natron ½ ts Bakepulver ½ ts Salt ½ dl Olje (vegetabilsk) 1 Egg 1¼ dl Rømme 1 ts Vaniljesukker 1 ¼ dl Kaffe (kald) Marsipan, konditorfarge Lakrissnører Ingredienser – Sjokolademousse: 3 plater Gelatin 150 g Kokesjokolade 4 ss Kaffe (sterk) 3 ss Sukker 2 Egg (delte) 3 dl Kremfløte
Slik ser “kirkegårdskaka” ut inni, så som du ser er det en saftig sjokoladekake med sjokolademousse

Slik gjør du – kakebunnen:

Sett ovnen på 175°C
Smør ei rund form kakeform
Ha alle tørre ingredienser i en bakstebolle
Visp sammen melk, egg, olje og vanilje
Vispes den inn i de tørre ingrediensene
Visp forsiktig inn kaffen
Stekes midt i ovnen i ca 20 min.
Avkjøles

Slik gjør du – Sjokolademousse:

Hakk sjokoladen og smelt den sammen med kaffe
Ta sjokoladen vekk fra varmen og rør inn gelatinen
La sjokoladeblandingen avkjøles noe
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker
Visp eggehvitene stive
Visp kremfløten stiv (men myk)
Bland sjokolade og eggedosis
Bland forsiktig inn eggehviter
Bland forsiktig inn kremen

Montering:

  • Skjær kaka i to
  • Legg bunnen i kakeforma
  • Ha på sjokolademousse
  • Legg over den andre halvdelen
  • Legg over sjokolademousse
  • La kaka stå, noen timer, i kjøleskapet
  • Ta kaka forsiktig ut av forma
  • Farg marsipanen, kjevle den ut, og legg den i en stripe rundt kaka
  • Pynt med noen marengsspøkelser
  • Pynt med noen kjeks, formet som gravstøtter og kors

For oppskrift på Gravstøttekjeks og Marengsspøkelser, trykk på linken nedenfor:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s